Η ΔΕΗ καλεί διεθνείς οίκους για να αναλάβουν τον έλεγχο των ληξιπρόθεσμων οφειλών της

Κανένα σχόλιο

Σε σχετική προκήρυξη, την οποία δημοσιεύουν «Τα Νέα», η εταρεία προσκαλεί διεθνείς οίκους να συμμετάσχουν στην παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών για την αποτελεσματικότερη διαχείριση του πελατολογίου της με έμφαση στις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Στην ουσία, σύμφωνα με το τεύχος διακήρυξης του διαγωνισμού, το αντικείμενο του συμβούλου θα είναι η ανάπτυξη αποτελεσματικότερων μεθόδων διαχείρισης των οφειλών και ο καθορισμός συγκεκριμένων δράσεων.  Σε αυτή την κατεύθυνση κινούνται και οι αποφάσεις για μαζικότερες αποκοπές επικεντρωμένες σε αυτούς που οφείλουν μεγάλα ποσά αλλά και το κυνήγι των μεγαλοοφειλετών και ειδικά όσους χρωστούν πάνω από 3.000 ευρώ – οι οποίοι σε ποσοστό 65% έχουν επανασυνδεθεί παράνομα, όπως ανέφερε πρόσφατα ο επικεφαλής της ΔΕΗ Μανώλη Παναγιωτάκης.

Επιπλέον σχεδιάζεται και η αλλαγή στις πολιτικές διευκολύνσεων και διακανονισμών, που έχει φτάσει στα όριά της, όπως παραδέχθηκε πρόσφατα ο διοικητής της.

"Sponsored links"

Στο σχέδιο της ΔΕΗ συμπεριλαμβάνονται και οι τιτλοποιήσεις χρεών όπου η επιχείρηση επιδιώκει να προεισπράξει ρευστότητα μέσω της μετατροπής ανείσπρακτων οφειλών σε ομόλογα που θα διατεθούν σε επενδυτές σε χαμηλή τιμή και θα αποπληρωθούν με την είσπραξη των απαιτήσεων.

Τα περιθώρια για την επιχείρηση είναι εξαιρετικά στενά και μένει να φανεί κατά πόσο η κυβέρνηση θα της επιτρέψει να προβεί σε πιο επιθετικές αποκοπές ρεύματος προς όσους βρίσκονται σε χρόνια αδυναμία πληρωμής, μια σημαντική μερίδα των 2 περίπου εκατομμυρίων πελατών που της χρωστούν, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στα Νέα.

 

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις
τι παίζει τώρα στον kritifm1015

No upcoming events for today