21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Η δημοσκοπική διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτυπώνει ποσο καλά κυβερνά η ΝΔ, αλλά πόσο ανύπαρκτη αντιπολίτευση ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Ημερομηνία:

Η Νέα Δημοκρατία εν μέσω πανδημίας παίζει μόνη της. Ούτε συγκεντρώσεις καλά – καλά δε γίνονται… Όμως το πιο ανησυχητικό είναι η πολιτική ανυπαρξία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πολλά ζητήματα να λύσει και δυστυχώς για τη χώρα, εξαιτίας των συνθηκών που διαμόρφωσε η πανδημία, ο τόσο αναγκαίος διάλογος στο εσωτερικό του κόμματος δεν διεξάγεται όπως θα έπρεπε.

Οι προγραμματισμένες διαδικασίες αναβλήθηκαν, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δε μπόρεσε να επεξεργαστεί θέσεις, ούτε να προχωρήσει στην αναγκαία αυτοκριτική για την περίοδο διακυβέρνησής του. Το αποτέλεσμα; Η άσκηση της αντιπολίτευσης να μπάζει από παντού με στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να εκφράζουν πολλές φορές διαφορετικές θέσεις αναμεταξύ τους.

Στο ίδιο πλαίσιο μίας αδιέξοδης εσωστρέφειας, βλέπουμε μία ιδιότυπη πολυδιάσπαση εντός του κόμματος. Φραξιές και ομάδες προσπαθούν, δημιουργούν μικρούς πόλους εξουσίας που μοιράζουν το κόμμα σα φέουδο και συγκρούονται μεταξύ τους για την ισχύ της επόμενης μέρας.

Προφανώς, μέσα σε ένα τέτοιο προβληματικό πλαίσιο, ο αποδιοπομπαίος τραγος των “πετσοταϊσμένων” μέσων ενημέρωσης είναι χρησιμος. Κρύβει ένα μεγάλο δύσκολο προβλημα στο εσωτερικό του κόμματος πίσω από μία εύκολη βολική αλήθεια περί της προβληματικής λειτουργίας των ΜΜΕ.

Οι συνέπειες όλων αυτών ειναι μία κυβέρνηση που ενώ έχει αποτύχει πολλαπλώς στη διαχείριση της κρίσης της πανδημίας, να καταφέρνει να διατηρεί, ακόμη και να μεγαλώνει τη διαφορά από το δεύτερο κόμμα.

Αλλά αυτό δεν είναι εις όφελος κανενός, ούτε του κυβερνώντος κόμματος, πόσο μάλλον της χώρας και του λαού.

Με μία φράση;

Η δημοσκοπική διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτυπώνει ποσο καλά κυβερνά η ΝΔ, αλλά πόσο αναποτελεσματική αντιπολίτευση ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...

Συγκέντρωση της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ μπροστά στις Ευρωεκλογές του Ιούνη

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση την...