19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Η διακήρυξη της Αγωνιστικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης για τις εκλογές στην ΟΕΒΕΝΧ

Ημερομηνία:

Στις 22 Ιανουαρίου στις 17.30 στο  Εμπορικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων (Ελ. Βενιζέλου 4) η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων θα πραγματοποιήσει τις εκλογές της για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου, Ελεγκτικής Επιτροπής και Αντιπροσώπων για τη Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε με τις κάλπες να ανοίγουν από τις 20.00μμ έως τις 22:00μμ  στην ίδια αίθουσα.

Η Αγωνιστική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση Ε.Β.Ε. ν. Χανίων παρουσίασε τη διακήρυξη και το ψηφοδέλτιό της:

Διακήρυξη για τη εκλογή Διοίκησης του ΟΕΒΕΝΧ

H Αγωνιστική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Νομού Χανίων απευθύνεται στους εκλεγμένους αντιπροσώπους στην γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας επαγγελματιών βιοτεχνών και εμπόρων Ν. Χανίων (ΟΕΒΕΝΧ) και τους καλεί να στηρίξουν εκλογικά το ψηφοδέλτιό μας. Καθημερινά δίνουμε ένα άνισο αγώνα επιβίωσης απέναντι στην ολοένα και ποιο ασφυκτική επέκταση των μονοπωλιακών ομίλων αλλά και των πολιτικών που ευνοούν και στηρίζουν την κυριαρχία τους και παράλληλα αφανίζουν τον μικρό επαγγελματία. Τα χρέη και οι κατασχέσεις, οι φόροι από το πρώτο ευρώ ,ο ΕΝΦΙΑ ,το τέλος επιτηδεύματος ,το κόψιμο των συντάξεων, και των παροχών σε υγεία και περίθαλψη κάνουν την ζωή μας κόλαση με στόχο την απρόσκοπτη ανάπτυξη και κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου. Δεν πρέπει να αποδεχτούμε τις πολιτικές που ζητάνε  την σφαγή των δικαιωμάτων μας στο όνομα της κανονικότητας και της ανάπτυξης. Σε καλούμε να παλέψουμε μαζί, γιατί  μπορούμε να ζήσουμε σαν άνθρωποι με προϋπόθεση την ανατροπή αυτών των πολιτικών , σε κοινό αγώνα με τους εργαζομένους και τους μικρούς αγρότες, ενάντια στις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των μονοπωλίων που πιστά ακολουθεί και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Ποια είναι όμως η κατάσταση που επικρατεί στο συνδικαλιστικό  χώρο των επαγγελματιών  στην ΓΣΕΒΕΕ , στην ΟΕΒΕΝΧ ,και στα σωματεία που εκπροσωπεί; Σοβαρές ευθύνες φέρνει η πλειοψηφία της διοίκησης της ΟΕΒΕΝΧ που αγκαλιά με την ηγεσία της ΓΣΕΒΕΕ έκαναν  τα πάντα ώστε όλα αυτά τα χρόνια να μην ακουστεί αλλά και να μην διαμορφωθεί μια φωνή αντίστασης  απέναντι στον πραγματικό μας αντίπαλο. Τα κόμματα που πιστά υλοποιούν αυτή τη πολιτική, (ΝΔ,ΠΑΣΟΚ,ΣΥΡΙΖΑ) και οι υποστηριχτές τους στην διοίκηση της ΓΣΕΒΕΕ και της ΟΕΒΕΝΧ μας έφεραν ως εδώ. Είναι οι λογικές  ότι ο συνδικαλισμός είναι το μέσο για οικονομική και κοινωνική ανέλιξη με αποτέλεσμα την εξαγορά και τον εκμαυλισμό  συνειδήσεων.

Μας χόρτασαν από σεμινάρια και ημερίδες αποπροσανατολισμού για εμάς και κονόμας για λίγους και εκλεκτούς. Με τη απρόσκοπτη χρηματοδότηση μέσω προγραμμάτων έχουν καταφέρει οι περισσότεροι σύλλογοι να είναι σφραγίδες φερέφωνα των πολιτικών τους. Αντί για αγώνες στήριξης των επαγγελματιών είχαμε τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής στήριξης μη και αυτοκτονήσουμε κλείνοντας το μαγαζί μας από τα χρέη και τη φορολογία. Είναι η λογική ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα με τον αγώνα μας, και μπορούμε να επιζήσουμε και εμείς οι μικροί και τα μεγαθήρια δίπλα μας χωρίς να μας πειράξουν . Είναι το συκοφαντικό ιδεολόγημα, για τους κακοπληρωτές και φοροφυγάδες , το παραεμπόριο, ότι τάχα για την καταστροφή μας φταίνε οι στρεβλώσεις στην αγορά και όχι το σύστημα ολόκληρο που έχει κανόνα το μεγάλο ψάρι να τρώει το μικρό. Άφησαν απροετοίμαστους τους συναδέλφους απέναντι στη  λαίλαπα των μέτρων που μας πλήττουν καλλιεργώντας αυταπάτες ότι  τίποτα δεν γίνεται με τους αγώνες.

Αποτέλεσμα αυτών των λογικών είναι ο αποπροσανατολισμός και ο εφησυχασμός των συναδέλφων ότι δεν μπορούμε να αλλάξουμε τίποτα με μονίμους κερδισμένους το μεγάλο κεφάλαιο και τους μεγαλέμπορους. Η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων (περίπου 8000) είναι έξω  από τα σωματεία αφού η  δράση της ομοσπονδίας είναι μακριά από τα προβλήματα τους. Με βάση το μητρώο περίπου 800 επαγγελματίες  φαίνεται να ψήφισαν πρόσφατα. Πόσοι όμως  συνάδελφοι και κάθε πότε συμμετείχαν ουσιαστικά σε συνελεύσεις και αγωνιστικές  δράσεις των σωματείων τους.  Κάθε πότε συνεδρίαζαν τα δ.σ. των σωματείων και ασχολούταν με δράσεις για τα οξυμένα προβλήματα μας; Η εν κρυπτό πολλές φορές εκλογική διαδικασία χωρίς γενικές συνελεύσεις , χωρίς πρόγραμμα για δράση με  παραποίηση του αριθμού ψηφισάντων με στόχο την εκλογή αντιπρόσωπων και διαμόρφωσης συσχετισμών στα παραπάνω συνδικαλιστικά όργανα. Όλα αυτά όμως η πλειοψηφία της  διοίκησης  τα κάνει φορώντας τον «φερετζέ» του «ανεξάρτητου» ,του «ακομμάτιστου», κράζουν σαν «παγώνια» αλλά κάνουν τις «κότες» στις πολικές που στόχο έχουν την εξαφάνισή των μικρών επαγγελματιών και την γιγάντωση των μονοπωλίων. Όποια πολιτική- αγωνιστική πρόταση την βάφτιζαν «κομματική» την απαξίωναν και ξεμπέρδευαν από το άγχος μην τυχόν και τα σωματεία κολλήσουν την «αρρώστια» της συλλογικότητας  και της μαζικής αγωνιστικής προοπτικής.

Συνάδελφοι ,συναδέλφισσες ,

Είναι ευκαιρία  μέσα από τις εκλογές της ομοσπονδίας να κάνουμε μερικά βήματα. Να απαλλαγούμε από τις λογικές που μας έχουν γυρίσει χρόνια πίσω από τις εξελίξεις, χωρίς προοπτική και μέλλον .Η πείρα έδειξε ότι δεν έχουμε να κερδίσουμε τίποτα αν μειώσουμε τις απαιτήσεις μας ,αν συμβιβαστούμε  ,με την λογική του μικρότερου κακού. Υπάρχει άλλος δρόμος, είναι αυτός του αγώνα και της ανατροπής των πολιτικών που μας αφανίζουν. Έχουμε τις προϋποθέσεις έχουμε την πείρα από την μέχρι τώρα πορεία. Μπορούμε καταρχήν να αλλάξουμε τους συσχετισμούς της διοίκησης και των σωματείων .Να αλλάξουμε την πορεία και τους στόχους πάλης  προς όφελος της πλειοψηφίας των μικρών επαγγελματιών. Σου ζητούμε να αξιολογήσεις σωστά και να στηρίξεις με την ψήφο σου την αγωνιστική αντιμονοπωλιακή συσπείρωση .

Δηλώνουμε ανοικτά ότι μεροληπτούμε υπερ των μικρών επαγγελματιών και αυτοαπασχολουμένων αλλά και όσων πλήττονται από αυτές τις αντιλαϊκές πολιτικές. Δε υποτασσόμαστε στην λογική του «εφικτού», δεν υποτασσόμαστε στη λογική της παραίτησης από την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας Αγωνιζόμαστε μαζί με τους εργαζομένους και τους μικρούς  αγρότες ενάντια στις πολιτικές που μας αφανίζουν. Δεν εγκλωβιζόμαστε σε αυταπάτες και αφηγήματα ότι όλες οι επιχειρήσεις είμαστε το ίδιο .Ξέρουμε καλά ότι τα δικά μας συμφέροντα δεν ταυτίζονται με την «δίκαιη» ανάπτυξη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Εμείς σε καλούμε σε καθημερινή συμμετοχή ,σε συλλογική και μαζική  δράση στα σωματεία και τις ομοσπονδίες σε αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση με τις δυνάμεις τις ΠΑΣΕΒΕ που αγωνίζονται και διεκδικούν:

Καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας. Αναστολή των κατασχέσεων, επαγγελματικής στέγης, εξοπλισμού, μεταφορικών μέσων, τραπεζικών λογαριασμών κλπ, για τους αυτοαπασχολούμενους που διατηρούν την επιχείρηση τις. Κατάργηση των αντιλαϊκών φορολογικών νόμων και χαρατσιών. Να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο: Επαναφορά του αφορολόγητου για τους αυτοαπασχολούμενους στα 20.000 € αφορολόγητο όριο και επιπλέον 5.000 € για κάθε παιδί.  – Μείωση της φορολογίας για τους αυτοαπασχολούμενους με παράλληλη προοδευτική αύξηση τις φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων στο 45%. – Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για εισοδήματα μέχρι 20.000 €. –  Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των φόρων στην πρώτη κατοικία.  – Κατάργηση των έμμεσων φόρων και του ΦΠΑ, στα είδη διατροφής, την εκπαίδευση, την υγεία, και τα οικιακά τιμολόγια ενέργειας, ύδρευσης και τηλεπικοινωνίας. –  Κατάργηση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης. – Τα λογιστικά βιβλία μοναδική πηγή προσδιορισμού του εισοδήματος των αυτοαπασχολούμενων, κατάργηση κάθε αντικειμενικού ή αναδρομικού συστήματος φορολόγησης. Δημόσια και δωρεάν ΥΓΕΙΑ – ΠΡΟΝΟΙΑ, αξιοπρεπείς συντάξεις για όλους Καμία παραπέρα μείωση των συντάξεων. Αναπλήρωση των απωλειών των προηγούμενων χρόνων και επαρκής κρατική χρηματοδότηση ικανή να εξασφαλίσει συντάξεις με βάση τις σύγχρονες ανάγκες – Επιστροφή των αποθεματικών που ληστεύτηκαν με ευθύνη όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων

Υποψήφιοι για το Δ.Σ. της ΟΕΒΕΝΧ

  • ΚΑΡΑΚΙΤΣΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
  • ΠΕΡΡΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
  • ΠΕΤΡΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ
  • ΣΓΟΥΡΑΚΗ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ  ΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ
  • ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Υποψήφιοι για τη ΓΣΕΒΕΕ

"google ad"

  • ΚΑΡΑΚΙΤΣΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
  • ΠΕΡΡΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
  • ΠΕΤΡΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

H Amazon επενδύει 150 δισ. δολάρια σε υποδομές ΑΙ

Σχεδόν 150 δισ. δολάρια σχεδιάζει να δαπανήσει η Amazon τα επόμενα...

Χαμηλή αγοραστική δύναμη, φθηνή εργασία και ακρίβεια – Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι

Κακά μαντάτα για τα ελληνικά νοικοκυριά κομίζουν οι δείκτες...