15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Η ΕΕ ενισχύει το κλίμα κατά προσφύγων και μεταναστών – Κατάργηση της υποχρεωτικής υποδοχής προσφύγων θα προτείνει ο Τουσκ

Ημερομηνία:

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, ζητά μέσω επιστολής του να μην υποχρεώνονται οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να δέχονται πρόσφυγες και μετανάστες, υποστηρίζοντας εμμέσως ότι θα καταργηθεί η ουσία του θέματος της ροής προσφύγων και μεταναστών. Ετοιμάζεται προσχέδιο επί της απόφασης. Η ΕΕ θα θέσει προθεσμία έξι μηνών στους Ευρωπαίους ηγέτες, προκειμένου να καταλήξουν ομόφωνα σε συμφωνία για μεταρρυθμίσεις στο ευρωπαϊκό σύστημα ασύλου.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του Guardian, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ θα τονίσει  στους ηγέτες της ΕΕ, κατά τη Σύνοδο της Πέμπτης, ότι οι υποχρεωτικές ποσοστώσεις υπήρξαν ένα διχαστικό και αναποτελεσματικό μέτρο.

Ο Τουσκ, σύμφωνα με τον Guardian, θα θέσει προθεσμία έξι μηνών στους Ευρωπαίους ηγέτες, προκειμένου να καταλήξουν ομόφωνα σε συμφωνία για μεταρρυθμίσεις στο ευρωπαϊκό σύστημα ασύλου, αλλά θα προτείνει και εναλλακτικές αν δεν υπάρχει συναίνεση.

«Αν δεν υπάρξει λύση συμπεριλαμβανομένου του θέματος των υποχρεωτικών ποσοστώσεων, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα παρουσιάσει έναν τρόπο να προχωρήσουμε», αναφέρει το προσχέδιο επιστολής του Τουσκ προς τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες,

Ουσιαστικά αυτό σημαίνει ότι γίνεται δεκτή η άποψη της Ουγγαρίας, της Πολωνίας και της Τσεχίας, που έχουν αντιταχθεί δυναμικά στην ιδέα διασποράς προσφύγων στην Ένωση, με βάση ένα σχέδιο που έφτιαξαν οι Βρυξέλλες.

Υπενθυμίζεται ότι ο νικητής των βουλευτικών εκλογών στην Τσεχία και μελλοντικός πρωθυπουργός της χώρας Αντρέι Μπάμπις δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα πρέπει να πιέζει την Πράγα να δεχθεί την μετεγκατάσταση προσφύγων, διότι αυτό μπορεί να ενισχύσει τα ακραία κόμματα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η κατάργηση του σχεδίου «είναι πιθανόν να προκαλέσει αναστάτωση στην Ιταλία και στην Ελλάδα, χώρες που είχαν ζητήσει από τις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. να τις βοηθήσουν να αντιμετωπίσουν τον μεγάλο αριθμό προσφύγων και μεταναστών τα τελευταία χρόνια» εκτιμά ο Guardian, προσθέτοντας πως η Γερμανία και η Σουηδία αναμένεται επίσης να αντιδράσουν σε οποιοδήποτε σχέδιο που θα μείωνε τη βοήθεια που προσφέρουν άλλα κράτη-μέλη.

thepressproject.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ