14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Η ΕΕ ξεκαθαρίζει ότι τα χρήματα που θα δαπανηθούν για τον κορονοϊό «θα δεσμεύσουν πολλές γενιές»

Ημερομηνία:

Η επικεφαλής της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ξεκαθάρισε ότι όποιο χρηματικό ποσό και αν διατεθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορονοϊού θα δεσμεύσει πολλές γενιές πολιτών μελλοντικά. Επανέλαβε ότι η Ευρώπη χρειάζεται ένα «Σχέδιο Μάρσαλ» και με βάση αυτό θα πρέπει να καταρτιστεί ο νέος προϋπολογισμός της ΕΕ, ενώ δήλωσε ότι με αφορμή την κρίση της πανδημίας «εμφανίζεται ξανά η πραγματική Ευρώπη».

Σε άρθρο της στο protothema, η επικεφαλής της Κομισιόν ανέφερε πως τα χρήματα που θα διατεθούν από την ΕΕ για την καταπολέμηση της πανδημίας θα δεσμεύσουν πολλές γενιές πολιτών στο μέλλον και για τον λόγο αυτό θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν με έξυπνο τρόπο.

«Τα δισεκατομμύρια και τα τρισεκατομμύρια που ξοδεύουμε σήμερα για να αποτρέψουμε μια μεγαλύτερη καταστροφή είναι μια επένδυση για τη μελλοντική μας προστασία και θα δεσμεύσουν πολλές γενιές. Γι΄ αυτό, τα χρήματα του επόμενου προϋπολογισμού μας θα πρέπει να επενδυθούν έξυπνα και με βιώσιμο τρόπο, ώστε να μπορέσουμε διατηρήσουμε όλα αυτά που μας είναι πολύτιμα και να ανανεώσουμε το αίσθημα των εθνών ότι ανήκουν στην Ευρώπη».

Η φον ντερ Λάιεν επανέλαβε και πάλι τα περί «Σχεδίου Μάρσαλ» (οικονομικά πακέτα των ΗΠΑ προς ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για «τη μη εξάπλωση του κομμουνιστικού κινδύνου» μετά τον Β’ ΠΠ), επισημαίνοντας ότι δεν χωράνε ημίμετρα στον τρόπο κατάρτισης του προϋπολογισμού της ΕΕ, καθώς θα αφορά ορίζοντα επτά ετών.

«Μπροστά σε μια τέτοια κρίση, δεν έχουν θέση τα ημίμετρα. Κι έτσι θα προχωρήσουμε και τα επόμενα χρόνια, καθώς θα προσπαθούμε να δώσουμε νέα πνοή στην οικονομία μας για να ξεπεράσει την κρίση. Για να γίνει αυτό, θα χρειαστούμε τεράστιες επενδύσεις, ένα είδος σχεδίου Μάρσαλ για την Ευρώπη. Στον πυρήνα αυτής της διαδικασίας θα πρέπει να υπάρχει ένας στιβαρός νέος προϋπολογισμός της ΕΕ. Τα πλεονεκτήματα είναι προφανή: ο προϋπολογισμός της ΕΕ αποτελεί αποδεδειγμένα ένα μέσο αλληλεγγύης και εκσυγχρονισμού. Επίσης, επειδή καλύπτει περίοδο εφτά ετών, δημιουργεί βεβαιότητα για τους επενδυτές και αξιοπιστία για όλους τους συμμετέχοντες».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ