Η ΕΛΜΕ Χανίων ζητά να διασφαλιστεί η συμμετοχή στις πανελλήνιες μαθητών του Εσπερινού ΕΠΑΛ που οι εργοδότες τους δεν τους επέτρεψαν να συμμετάσχουν

Κανένα σχόλιο

Μετά το ΚΚΕ  και το  ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων καταγγέλλει την απαράδεκτη ενέργεια εργοδοτών στα Χανιά που δεν επέτρεψαν σε μαθητές – εργαζόμενους  του Εσπερινού ΓΕΛ Χανίων να συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνονται τα εξής:

Είναι πλέον φανερή σε όλους ότι η «κανονικότητα» που ζούμε ως εργαζόμενοι με τους μισθούς πείνας, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, συμπληρώνεται με τον εργοδοτικό δεσποτισμό και την κατάργηση μορφωτικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων. Τεράστιες είναι και οι ευθύνες κράτους- διοίκησης – κυβέρνησης που στην πράξη αφήνουν ασύδοτους και ανεξέλεγκτους τους εργοδότες να παραβιάζουν δικαιώματα και άδειες, επιβάλλοντας ένα καθεστώς εργασιακής γαλέρας, φόβου, πιέσεων και απειλών προς στους εργαζόμενους.

"Sponsored links"

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων καλεί όλους τους αρμόδιους φορείς (Υπουργείο Παιδείας, Εργασίας, ΔΔΕ Χανίων, να διασφαλίσουν :

  1. την απρόσκοπτη πρόσβαση όλων των μαθητών/τριών και ιδιαίτερα των εργαζόμενων στη δημόσια εκπαίδευση.
  2. τη δυνατότητα στους συγκεκριμένους μαθητές να συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις του σχολικού έτους 2018-2019 εξασφαλίζοντας όλες τις αναγκαίες νομικές, διοικητικές και οικονομικές συνθήκες, όρους και προϋποθέσεις.
  3. τον έλεγχο για  την τήρηση όλων των προβλεπόμενων αδειών για τους εργαζόμενους- μαθητές.

Καλούμε το ΔΣ της ΟΛΜΕ να κινηθεί στην κατεύθυνση άμεσης λύσης της απαράδεκτης κατάστασης με τα Εσπερινά σχολεία (ΓΕΛ-ΕΠΑΛ)

Σε κάθε περίπτωση η ΕΛΜΕ Χανίων τονίζει ότι θα υπερασπιστεί με κάθε τρόπο τα μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα των μαθητών . Δεν θα επιτρέψει σε κανένα εργοδότη- κράτος κυβέρνηση να παραβιάζουν μορφωτικές και εργασιακές κατακτήσεις. Καλούμε κάθε εργαζόμενο να καταγγέλλει άμεσα στο σωματείο του αντίστοιχα κρούσματα, να διεκδικεί με το σωματείο του τα δικαιώματα του.

Το ΔΣ καλεί εργαζόμενους, μαθητές, πρωτοβάθμια σωματεία σε παράσταση διαμαρτυρίας την Δευτέρα 10 Ιούνη στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας Κρήτης (Ξανθουδίδου 28) στις 13:00 και στη ΔΔΕ Χανίων 14:00.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις