Η επίσκεψη Ομπάμα και ο απολογισμός

Κανένα σχόλιο

Γράφει η Ροδάνθη Κουμή

 

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ διάλεξε λίγο πριν το τέλος της θητείας του να κάνει μια επίσκεψη σε μια μικρή και χρεωκοπημένη χώρα, την χώρα μας.

"Sponsored links"

Θα αναρωτιέται κάποιος γιατί διάλεξε αυτή την στιγμή και όχι κάποια άλλη στιγμή πριν μερικά χρόνια που θα μπορούσε να έρθει και να βοηθήσει, έτσι ώστε τώρα να μην ήμασταν κάτω από την γερμανική μπότα για τρίτη φορά.

Το έκανε γιατί τώρα κατάλαβε την άνοδο της ακροδεξιάς και τον λαϊκισμό;

Το έκανε γιατί δεν περίμενε από ένα φανατικό λαϊκιστή παρόλα τα εκατομμύρια του να βγει πρόεδρος των ΗΠΑ και λέγοντας πρόεδρος εννοώ τον Τράμπ;

Για να δούμε έναν προς έναν τους λόγους που το έκανε τώρα και όχι πριν από κάποια χρόνια:

Η Αμερική πριν μερικά χρόνια εξάντλησε πάνω στο πειραματόζωο που λέγεται Ελλάδα την πολιτική λιτότητας για να εξασφαλίσει τα δικά της νώτα και τα νώτα των Γερμανικών τραπεζών.Πίστεψαν ότι εις βάρος ενός λάου θα σωζόταν η δική τους τρισάθλια οικονομία και η οικονομία της Γερμανίας που ούτος ή άλλως δεν αντιμετώπιζε μεγάλα προβλήματα.

To γιατί επέλεξε σκόπιμα πιστεύω να επισκεφτεί τώρα την Ελλάδα είναι απλό.

Πρώτον γιατί δεν περίμενε νέο πρόεδρο των ΗΠΑ ένα ακροδεξιό.

Δεύτερον είδε ότι το πείραμα απέτυχε εις βάρος μας.

Τρίτον γιατί θέλει να σώσει ακόμα όσο μπορεί την εικόνα του καλού και του αγαπητού προέδρου και τέταρτον και τελευταίο και πιο σημαντικό είναι γιατί βλέπει την άνοδο ακροδεξιών δυνάμεων και στην χώρα του, αλλά και στην Ευρώπη.

"Sponsored links"

Βλέπει ότι οι πολιτικές λιτότητας ,αστάθειας της οικονομίας και εξαθλίωσης των λαών μόνο ένα αποτέλεσμα μπορεί να έχει: ΦΑΣΙΣΜΟΣ!

Και στην συγκεκριμένη περίπτωση τα έκανε που τα έκανε σαλάτα μαζί με τους Eυρωπαίους ηγέτες εις βάρος μια μικρής χώρας , αλλά επ ουδενεί δεν θέλει να μείνει στην ιστορία ως φασίστας ιστορία θέλει να τον γράψει ως ένας δημοκρατικό πρόεδρο που ακολούθησε τα βήματα της πραγματικής δημοκρατίας όπως την όρισε ο Σόλωνας.

Δεν είναι κακή στιγμή ,δεν θα μπορούσε να είναι κακή στιγμή αλλά δεν γίνεται να είναι και καλή στιγμή. Διότι στον ορίζοντα αναφαίνεται ένας άλλος Τράμπ που ακούει στο όνομα Σόιμπλε. Και αυτός είναι ακόμα χειρότερος .Η παράνοια του είναι μεγάλη και σοβαρή.

Όποτε το αποτέλεσμα της επισκέψεως θα κριθεί στα σαλόνια της Γερμανίας .Η τύχη της Ελλάδας ξανά στα χέρια της Γερμανίας.

Ο Ομπάμα θα πει λοιπόν την τελευταία λέξη; Ή ο Σόιμπλε; Θα δείξει!

Κρατάμε όμως εμείς τα θετικά που είναι η επίσκεψη στην χώρα μας, δεν αναμασάμε σαν καραμέλες αν ήταν τα αγγλικά του Τσίπρα σωστά ή όχι ή αν φορούσε γραβάτα ή αν μιλούσε στον ενικό με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ γιατί όλα αυτά θυμίζουν κατιναριό και μάλιστα μεγάλο.

Μένει να δούμε τις εξελίξεις και έπειτα μιλάμε!

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ροδάνθη Κουμή
Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις
τι παίζει τώρα στον kritifm1015
  • Κεντρικό Ενημερωτικό ΜαγκαζίνοΤΕΤΑΡΤΗ, 2:00 pm - 3:00 pmμε την Σία Κοσιώνη
    Στην καρδιά της ημέρας όλα τα γεγονότα και οι προεκτάσεις τους από το προσκήνιο και το παρασκήνιο αλλά και «Μάθε τα καλά νέα», ένα ένθετο με την αισιόδοξη είδηση της ημέρας. Επίσης στις 14:15 έγκυρες διεθνείς ειδήσεις απο την ελληνική υπηρεσία της Deutsche Welle