19.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Η επιλογή του Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη και ο “Περιφερειάρχης της καρδιάς” της Ντόρας Μπακογιάννη

Ημερομηνία:

Ποικιλοτρόπως σχολιάστηκε η επιλογή της Νέας Δημοκρατίας να ορίσει ως υποψήφιο Περιφερειάρχη Κρήτης τον Χανιώτη Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη.

Πολλοί τονίζουν ότι η συγκεκριμένη επιλογή αποτελεί αποδοχή ήττας, μία ήττα όμως που από τη Νέα Δημοκρατία θέλουν να προσδώσουν ένα αέρα ανανέωσης.

Είναι γνωστό ότι τους τελευταίους μήνες δόθηκε μία μάχη μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με το ποιο κόμμα θα επιλέξει ο νυν Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης να συνεργαστεί. Ο Σταύρος Αρναουτάκης επέλεξε ΣΥΡΙΖΑ, για τους δικούς του λόγους, και κάποιοι θεωρούν ότι η Νέα Δημοκρατία έχει αποδεχτεί ότι στην παρούσα συγκυρία όποιο πρόσωπο και να κατέβαζε ενάντια στην “εθνική Κρήτης” του Σταύρου Αρναουτάκη, μικρές πιθανότητες θα είχε να κερδίσει.

Έτσι λοιπόν κατέληξαν στην επιλογή του Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη, ενός ελπιδοφόρου νέου ηλικιακά πολιτικού με εμπειρία από τις διαδικασίες στην Περιφέρεια Κρήτης, από τα Χανιά, τη γενέτειρα του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και ανηψιό του “αντάρτη” Χρήστου Μαρκογιαννάκη, θεωρώντας ότι αυτή η επιλογή θα μαλακώσει τη στάση του, κάτι που πάντως κατ’ αρχάς δε φαίνεται να το πετυχαίνουν.

Η επιλογή, όπως λένε, είναι επιλογή αξιοπρεπούς ήττας με δυνατούς συμβολισμούς για αυτό που θέλει να προβάλλει στους πολίτες ότι θα είναι η Νέα Δημοκρατία.

Σε αυτό το μήκος κύματος κινείται και η κοινή δήλωση των Λευτέρη Αυγενάκη, Γραμματέας Π.Ε. Ν.Δ. – Βουλευτής Ηρακλείου, Γιάννη Πλακιωτάκη, πρ. Πρόεδρο ΝΔ, πρ. Υπουργό, Βουλευτή Λασιθίου και Γιάννη Κεφαλογιάννη, Κοινοβουλευτικού Εκπρόσωπου ΝΔ – Βουλευτήυ Ρεθύμνου που δόθηκε στη δημοσιότητα:

«Για την Περιφέρεια Κρήτης η Παράταξή μας στηρίζει έναν νέο άνθρωπο, αυτοδιοικητικό, επιστήμονα που έχει υπηρετήσει από τη θέση του Περιφερειακού Συμβούλου τον τόπο και καλείται τώρα να δώσει τη μάχη από ένα άλλο μετερίζι.

Ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης ανήκει στη νέα γενιά των αυτοδιοικητικών στελεχών του Κόμματός μας που διαθέτουν τις γνώσεις και τις ικανότητες να κάνουν έργο στην κοινωνία της Κρήτης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αυτή την επιλογή ανταποκρίνεται στο καθολικό αίτημα για ανανέωση. Δίνει την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους να μπουν στην πρώτη γραμμή της μάχης, να δοκιμαστούν και να προσφέρουν στο νησί μας.

Ο Αλέξανδρος, έχει την εμπειρία, τη θέληση και την φρεσκάδα, να εκφράσει το μέτωπο του εκσυγχρονισμού, της προόδου και της νέας εποχής για την Κρήτη που οραματιζόμαστε.

Την υπερήφανη Κρήτη για την ιστορία και την παράδοσή της, αλλά και την αισιόδοξη Κρήτη για το μέλλον της. Για την Κρήτη που η αυριανή Κυβέρνηση έχει θέσει σε απόλυτη προτεραιότητα.

Αλέξανδρε καλή επιτυχία! Είμαστε στο πλευρό σου!».

Το βέβαιο είναι πως στο στρατόπεδο Αρναουτάκη σίγουρα η χαρά θα είναι μεγάλη. Άλλωστε, τον δρόμο για τη νίκη του άνοιξε η ίδια η Νέα Δημοκρατία με τη φιλική στάση της προς το πρόσωπό του εδώ και χρόνια.

Ποιος άλλωστε ξεχνά τη ρήση της Ντόρας Μπακογιαννάκη για τον “Περιφερειάρχη της καρδιάς μας” (μια ρήση πάντως που έχει επαναλάβει και με άλλους Περιφερειάρχης στην Ελλάδα, μεταξύ άλλων για τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και για τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος και γιο της Κώστα Μπακογιάννη);

"google ad"

Μόνο που αυτός ο Περιφερειάρχης επέλεξε άλλη αγκαλιά για να πλαγιάσει πληγώνοντας την καρδιά της Ντόρας…

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Iσραήλ-Ιράν: Πώς το Πεντάγωνο κατασκεύασε έναν ψευτοπόλεμο

Φανταστείτε δύο από τους πιο ορκισμένους εχθρούς της κυβέρνησης...

«Η Εποχή των Εικόνων» – Αφιέρωμα στον Κρητικό καλλιτέχνη Στέλιο Φαϊτάκη

Η Εποχή των Εικόνων / Στέλιος Φαϊτάκης- Ένα Αφιέρωμα Κυριακή,...