18.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Η επιστήμη πρέπει να δώσει τη λύση στον παράλογο και παράδοξο ιό

Ημερομηνία:

Αν το σκεφτούμε ο ιός είναι κάτι στα όρια της ύπαρξης, δίχως καμία νοημοσύνη, με μοναδικό σκοπό την αναπαραγωγή, δίχως λογική πέρα από τη λογική του συνεχούς πολλαπλασιασμού του και της μετάλλαξής του ώστε αυτός ο πολλαπλασιασμός να είναι περισσότερο αποδοτικό.

Κατά γενική αποδοχή οι ιοί μεταλλάσσονται και εξελίσσονται, αν και δεν υπάρχει γενική συμφωνία για το αν μπορούν να θεωρηθούν έμβια συστήματα.

Ως εκ τούτου, ο κίνδυνος που θέτουν την ανθρωπότητα είναι στον πυρήνα του ένας παράλογος κίνδυνος, δίχως λογική.

Ο ιός δεν είναι κάποιος δικτάτορας που απειλεί να πατήσει το κουμπί, δεν είναι η περιβαλλοντική καταστροφή που προκαλεί ο άνθρωπος.

Απάντηση σε αυτή την παράλογη ύπαρξη που ο μοναδικός σκοπός της είναι ο πολλαπλασιασμος και ο πολλαπλασιασμός αυτής της ύπαρξης μεταξύ της ζωής και του θανάτου μπορεί να μετατραπεί σε θεομηνία μπορεί να δώσει μόνο η λογική.

Οι επιστήμονες που προσπαθούν να κατανοήσουν, που εξερευνούν και πειραματίζονται και αναζητούν τρόπους αυτό τον παραλογισμό να τον καθυποτάξουν ώστε να σταματήσει να πολλαπλασιάζεται.

Ή, τουλάχιστον να δημιουργήσουν τις συνθήκες για να κερδίσει ο άνθρωπος τον αναγκαίο χρόνο ώστε ο πολλαπλασιασμός του ιού να μην επιφέρει τον θάνατο, για να γίνει εφικτή μία συνύπαρξη του άνθρωπου με την παραλογή μορφή ύπαρξης που αποτελεί ένας ιός.

Είναι αυτή η αντίθεση που είναι κυρίαρχη σήμερα. Ο κίνδυνος που θέτει ο παραλογισμός της ύπαρξης ενός ιού που μπορεί να τεθεί υπό έλεγχο μόνο με τη δύναμη της λογικής.

 

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στρατόπεδο Μαρκοπούλου: Ένας χρόνος μετά

Η Πρωτοβουλία Χανιωτών για το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου με ανακοίνωσή...

Οι Κρητικοί υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΜέΡΑ25

Παρουσιάστηκε χθες στην πλήρη του σύνθεση το ευρωψηφοδέλτιο μάχης...

Κασσελάκης: Δε μας αφορούν οι νεοναζί ψηφοφόροι

Ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε στην αντεπίθεση για το σχόλιο του Νίκου Ρωμανού, ο...