Η Επιτροπή κατά της Διαφθοράς αναφέρει πως δεν βρήκε στοιχεία για τον Πετσίτη

Κανένα σχόλιο

Δεν εντοπίστηκε κάποιο αξιόλογο στοιχείο για την υπόθεση Πετσίτη-Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου(ΔΕΠΑ) ανέφερε η Α. Ζαΐρη, πρόεδρος της Επιτροπής Κατά της Διαφθοράς. Επισήμανε ότι οι βουλευτές της αντιπολίτευσης θα θεωρούσαν ικανοποιητικές τις απαντήσεις της μόνο στη περίπτωση που θα τους έλεγε ότι βρήκε «μαύρο» χρήμα στα χέρια του Πετσίτη.

 Η υπόθεση του Μανώλη Πετσίτη που, σύμφωνα με την αντιπολίτευση, εισέπραττε χιλιάδες ευρώ μπαινοβγαίνοντας στο Μαξίμου λόγω της στενής σχέσης του με τον Νίκο Παππά, έχει προκαλέσει πολλές σφοδρές επιθέσεις προς τη κυβέρνηση και συγκεκριμένα στελέχη της.

Σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών», η πρόεδρος της Επιτροπής Κατά της Διαφθοράς Άννα Ζαΐρη κατά την ομιλία της στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την υπόθεση της ΔΕΠΑ, ανέφερε ότι δεν βρέθηκαν στοιχεία για την υπόθεση Πετσίτη. Απαντώντας στις ερωτήσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Χαράλαμπου Αθανασίου, η Άννα Ζαΐρη τόνισε ότι «όσες φορές έχουμε βρει αξιόλογο στοιχείο, τα στέλνουμε στον εισαγγελέα. Αν είχαμε βρει κάτι θα είχε σταλεί στην αρμόδια αρχή και θα το είχατε μάθει».

"Sponsored links"

Η Α. Ζαΐρη δήλωσε εντυπωσιασμένη από τον αριθμό απόρρητων εγγράφων που είχε στα χέρια του ο Ευ. Βενιζέλος, επισημαίνοντας ότι οι Αρχές τείνουν να ασχολούνται με παρακλάδια της υπόθεσης που δεν ανήκουν στην αρμοδιότητά τους, παρά με την ουσία της υπόθεσης αυτή καθεαυτή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στη προσπάθειά της να απαντήσει στα ερωτήματα των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, η Α. Ζαΐρη δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την κατάθεσή της επειδή ο Ε. Βενιζέλος την διέκοπτε διαρκώς. Μέσα σε αυτό το κλίμα των συνεχών διακοπών,  η πρόεδρος της επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου, έχοντας στη κατοχή της όλες τις απαραίτητες διευκρινίσεις, κήρυξε τη συζήτηση περαιωμένη. Τέλος η πρόεδρος της Επιτροπής Κατά της Διαφθοράς τόνισε ότι οι βουλευτές της αντιπολίτευσης θα θεωρούσαν  ικανοποιητικές τις απαντήσεις της μόνο στη περίπτωση που θα τους έλεγε ότι βρήκε «μαύρο» χρήμα στα χέρια του Πετσίτη.

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις