Η Ευρώπη απαιτεί συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ: Δεν θα κάνουμε συμφωνία για το χρέος με… τη μισή Ελλάδα

Κανένα σχόλιο

Πηγή των Βρυξελλών που επικαλούνται σήμερα Τρίτη «Τα Νέα» ανέφερε πως μόνο με μια κυβέρνηση που θα διαθέτει ευρύτατη νομιμοποίηση θα διαπραγματευθεί η ευρωζώνη ρύθμιση του χρέους. Μάλιστα, η ίδια πηγή διαβεβαίωσε ότι τα σχετικά μηνύματα έχουν ήδη σταλεί και στα ελληνικά κόμματα.

«Είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι θα γίνει συμφωνία με τη μισή Ελλάδα» αναφέρει χαρακτηριστικά η πηγή της Κομισιόν, προσθέτοντας ότι η θέση αυτή της Ευρώπης αναμένεται να αποτελέσει βαρύνοντα παράγοντα στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των κομμάτων μετά τις εκλογές, προκειμένου να σχηματίσουν κυβέρνηση.

Σημειώνεται πως οι προϋποθέσεις που θέτει η απόφαση της συνόδου κορυφής της 12η Ιουλίου για την ελάφρυνση του χρέους είναι να εφαρμόζεται το πρόγραμμα. Ως χρονικός δε ορίζοντας για την έναρξη της σχετικής συζήτησης ετέθη η επιτυχής ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος.

"Sponsored links"

Οι εκτιμήσεις αρμόδιων πηγών συγκλίνουν στο ότι η διαπραγμάτευση θα ξεκινήσει πιθανότατα τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο του 2015, αλλά ίσως τραβήξει έως το 2016.

Η επιμήκυνση της περιόδου χάριτος και των χρόνων ωρίμασης των δανείων αναφέρεται από την απόφαση της συνόδου κορυφής της ευρωζώνης ως ο τρόπος με το οποίο θα γίνει η ρύθμιση του ελληνικού χρέους.

Το ΔΝΤ ζητεί τολμηρά βήματα σε αυτήν την κατεύθυνση και μιλά για δραματική επέκταση της περιόδου χάριτος στα 30 χρόνια σε όλο το ποσό του χρέους, περιλαμβανομένου του νέου δανείου. Η Ελλάδα επιπλέον αναμένεται να διεκδικήσει μείωση των επιτοκίων και πάγωμά τους στα σημερινά χαμηλά επίπεδα, ώστε να μη διατρέξει τον κίνδυνο επιβάρυνσης του προϋπολογισμού όταν τα επιτόκια αυξηθούν, στο μέλλον.

Η ευρωζώνη υποστηρίζει πως η βιωσιμότητα του χρέους δεν πρέπει να υπολογίζεται πλέον με βάση το ύψος του χρέους ως ποσοστό του ΑΕΠ, αλλά με βάση τις χρηματοδοτικές ανάγκες για την εξυπηρέτησή του. Η Γερμανία έχει ήδη τοποθετήσει το όριο βιωσιμότητας των ετήσιων χρηματοδοτικών αναγκών στο 15% του ΑΕΠ.

imerisia.gr

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις