Η ιστορία των ποδηλατικών αγώνων των “Βενιζελείων”

Κανένα σχόλιο

Οι αγώνες ποδηλασίας στον θεσμό των “Βενιζελείων” εντάχθηκαν από τα πρώτα χρόνια της καθιέρωσης του το 1938. Μαζί με την κύρια διοργάνωση των αγώνων του στίβου, η εκδήλωση περιελάμβανε και λαϊκούς αγώνες ποδηλασίας, σκοποβολής κτλ. Μετά την απελευθέρωση τα ΒΕΝΙΖΈΛΕΙΑ που ξεκίνησαν σαν θεσμός, για να τιμήσουν την μνήμη του εθνάρχη Ελευθέριου Βενιζέλου, πήραν και άλλο επετειακό χαρακτήρα, δέθηκαν με τις εκδηλώσεις του εορτασμού της Μάχης της Κρήτης κατά των Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο.

Από το 1974 που ο Α.Ο.ΚΥΔΩΝ ανέλαβε το κύριο βάρος της διοργάνωσης των ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΩΝ και οι αγώνες πήραν διεθνή χαρακτήρα, η Νομαρχία και ο Δήμος Χανίων ενέταξαν  την διοργάνωση στο επίσημο πρόγραμμα του εορτασμού της Μάχης της Κρήτης. Ο Α.Ο.ΚΥΔΩΝ κάτω από αντίξοες συνθήκες κατάφερε τα 36 χρόνια που έχει την ευθύνη της διοργάνωσης, να αναπτύξει τον θεσμό, να του δώσει διεθνή χαρακτήρα και να διαφυλάξει το κύρος του.

Τα δύο σημαντικά στοιχεία στα οποία αναφέρονταν ο θεσμός, η ζωή και η δράση του Ελευθέριου Βενιζέλου και η ανάμνηση της ηρωικής αντίστασης και θυσίας του Κρητικού λαού κατά των Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, δέθηκαν με τον πόθο του Λαού μας για ειρήνη και φιλία . Ο Α.Ο.ΚΥΔΩΝ συναισθανόμενος το βάρος της ευθύνης του απέναντι στο ιστορικό αυτό γεγονός, με ξεχωριστή ευαισθησία, συνεχίζει να διοργανώνει τα ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΑ προς όφελος της αθλούμενης νεολαίας του τόπου μας.

"Sponsored links"

Διοργανώνει τους αγώνες  ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΑ Ποδηλασίας 2010 με συνδιοργανωτές  την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων, τον Δήμο Χανίων, τον Δ.Α.Ο.Χ. και τον Δήμο Βάμου. Μέσα από τους ποδηλατικούς αυτούς αγώνες θέλουν τα τιμήσουν τον Εθνάρχη και την Μάχη της Κρήτης  και να αναδείξουν τις ομορφιές και την φιλοξενία της περιοχής τους.

Οι αγώνες είναι υψηλού  επιπέδου και  ιδιαίτερα αναβαθμισμένοι, αφού θα υπάρχει συμμετοχή ομάδων από το εξωτερικό, οι επαγγελματικές ελληνικές ομάδες και φυσικά οι Έλληνες πρωταθλητές. Στα Βενιζέλεια  2010 έχουν προγραμματιστεί να γίνουν 2 ανεξάρτητοι αγώνες την Κυριακή 16 Μαΐου στις κατηγορίες Ανδρών (Εφήβων) και Μάστερ. Το πρωί στις 9:15 θα γίνει το γνωστό και πολύ γρήγορο σιρκουϊ μέσα στην πόλη τον Χανίων. Επίσης την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθούν  και διασυλλογικοί αγώνες στις  κατηγορίες Κορασίδων – Παμπαίδων – Μίνι μεγάλα και Μίνι μικρά, καθώς και αγώνες ανεξαρτήτων για παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου για κορίτσια και αγόρια.

Την ίδια μέρα στις 16:30 θα γίνει ο αγώνας της ατομικής χρονομέτρησης 5 χλμ, στην διαδρομή Βάμος –Κεφαλάς. Οι αγώνες Βενιζέλεια  διεξάγονται εδώ και πολλά χρόνια με μεγάλη επιτυχία από τον Α.Ο.ΚΥΔΩΝ, έτσι και φέτος αναμένεται να έχουν αρκετό ενδιαφέρον  και θέαμα, συμμετέχουν και κερδίζουν οι καλύτεροι αθλητές από την Ελλάδα και θεωρείται τιμή για ένα αθλητή  στην καριέρα του να έχει στην κατοχή  του ένα αγώνα  των Βενιζελείων.

Περιμένουμε όλους τους αθλητές να συμμετάσχουν στην μεγάλη γιορτή της ποδηλασίας, να διασχίσουν τις όμορφες διαδρομές της Κρήτης και να γνωρίσουν  την Κρητική φιλοξενία.

Α.Ο. ΚΥΔΩΝ

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις