Η ιταλική κουζίνα καλύτερη στον κόσμο – Mόλις 12η η ελληνική

Κανένα σχόλιο

Έρευνα που διεξήχθη ανάμεσα σε 24 χώρες ανέδειξαν την ιταλική κουζίνα- και κατ′ επέκταση τα ζυμαρικά και την πίτσα – στην κορυφή των καλύτερων κουζινών του κόσμου. Ακολουθούν η κινεζική και η ιαπωνική. Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται στη 12η θέση ανάμεσα στις 34 όλου του κόσμου. Στην έρευνα συμμετείχαν 25.000 άτομα.

Οι ερωτηθέντες κλήθηκαν να απαντήσουν ποια «κουζίνα» που δοκίμασαν πρόσφατα τους άρεσε περισσότερο,. Από τις 24 χώρες, το 84% ψήφισε την ιταλική.

Οι Ιταλοί το πήραν πατριωτικά και το 99% ψήφισε την κουζίνα τους. Οι Ιάπωνες ψήφισαν την ιταλικλη με ποσοστό 94%, οι Γάλλοι με 92%, ενώ σε αυτούς που φαίνεται ότι δεν αρέσει και πολλοί είναι οι Κινέζοι με ποσοστό 59%. 

"Sponsored links"

Η δεύτερη θέση πίσω από το ιταλικό φαγητό ανήκει στην κινεζική κουζίνα, η οποία σημείωσε κατά μέσο όρο το 78% στις χώρες που ερευνήθηκαν. Οι χώρες που δεν την προτιμούν φαίνεται να είναι η Σαουδική Αραβία με 54% και η Ινδονησία με 57%

Η τρίτη πιο δημοφιλής κουζίνα του κόσμου είναι η ιαπωνική, σημειώνοντας κατά μέσο όρο 71% στα 24 κράτη. Πάλι οι Σαουδάραβες φαίνεται πως έχουν επιλεκτικό ουρανίσκο, δίνοντας μόνο το 43%.

Ως λιγότερη δημοφιλής κουζίνα αναδείχτηκε η περουβιανή, η οποία βρίσκεται κάτω από την φινλανδική.

Η ελληνική βρίσκεται στην 12η θέση κάτω από την κορεάτικη και πάνω από τη βιετναμέζικη. Φανατικοί της ελληνικής αναδείχτηκαν οι Σουηδοί, ενώ αυτοί που την καταψήφισαν ήταν οι Ιάπωνες.

Στην πραγματικότητα, η έρευνα διαπιστώνει ότι οι Ιάπωνες είναι οι πιο σκληροί κριτικοί στο φαγητό κάθε έθνους. Από τις 34 κουζίνες , οι 23 βαθμολογήθηκαν με ποσοστό λιγότερο από το 50% . Κατά μέσο όρο, μόνο το 39% των Ιαπώνων που είχαν δοκιμάσει κάποια συγκεκριμένη ξένη κουζίνα, δήλωσαν ότι τους άρεσε.

Αντίθετα, οι Φιλιππινέζοι είναι πιο πιθανό να εκτιμήσουν τη διεθνή κουζίνα. Κατά μέσο όρο το 67% των Φιλιππινέζων που είχαν δοκιμάσει κάποια συγκεκριμένη κουζίνα, δήλωσαν ότι τους άρεσε. 

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις