Η Καθηγήτρια Έλια Ψυλλάκη στην ειδική έκδοση “Female Role Models in Analytical Chemistry” του Springer

Κανένα σχόλιο

Η Έλια Ψυλλάκη, Καθηγήτρια της Σχολής Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης, συμπεριλήφθηκε μετά από πρόσκληση, στην ειδική έκδοση του Διεθνούς Επιστημονικού Περιοδικού “Analytical and Bioanalytical Chemistry” του εκδοτικού οίκου Springer με τίτλο “Female Role Models in Analytical Chemistry”.

Σύμφωνα με το εισαγωγικό σημείωμα των συντακτών, στην ειδική αυτή έκδοση προσκλήθηκαν γυναίκες που έχουν υπηρετήσει την Αναλυτική Χημεία και αποτελούν πρότυπα επιστημονικά και παράλληλα πηγή έμπνευσης, καθώς διακρίνονται για την εφευρετικότητα, την δημιουργικότητα, τις ηγετικές ικανότητες, αλλά και τις εξαιρετικές τους προσωπικότητες. Οι γυναίκες επιστήμονες που προσκλήθηκαν καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών αντικειμένων σε τομείς, όπως φασματομετρία μάζας, χρωματογραφία, ηλεκτροχημεία, μοριακοί νανο-αισθητήρες και αναλύσεις με microchip, σε πληθώρα εφαρμογών, όπως αναλύσεις τροφίμων, βιολογικών και περιβαλλοντικών δειγμάτων.

Η Καθ. ‘Ελια Ψυλλάκη στην ειδική έκδοση αυτή δημοσίευσε μια μονογραφία με τίτλο «The effect of vacuum: an emerging experimental parameter to consider during headspace microextraction sampling». Στο άρθρο έγινε μια ανασκόπηση και διασύνδεση της υφιστάμενης γνώσης, των εφαρμογών αλλά και των μηχανισμών που διέπουν την δειγματοληψία υπερκείμενης αέριας φάσης κάτω από συνθήκες κενού.

"Sponsored links"

Οι επιμελητές της έκδοσης είναι οιProf. Antje J. Baeumner (University of Regensburg, Germany), Prof. Hua Cui (University of Science and Technology of China, China), Maria Cruz Moreno Bondi (Complutense University, Madrid, Spain) και Sabine Szunerits (UMR CNRS, France).

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις