14.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Η καραντίνα αλλά και η ψηφιακή διακυβέρνηση στο επίκεντρο της συνάντησης Διγαλάκη-Ζαριφόπουλου με Δήμαρχο Χανίων

Ημερομηνία:

Τους Υφυπουργούς Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γρηγόρη Ζαριφόπουλο και Παιδείας & Θρησκευμάτων, Βασίλη Διγαλάκη, υποδέχθηκε σήμερα Τετάρτη 05/11/2020 στο Δημαρχείο, ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, όπου πραγματοποίησαν συνάντηση εργασίας.

Η συνάντηση έγινε παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Χανίων, Γιώργου Φραγκιαδάκη, των αντιδημάρχων, Τάσου Αλόγλου και Αντώνη Βαρδάκη, καθώς και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, Ευτύχη Δαμιανάκη.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, τεθήκαν προς συζήτηση οι τρέχουσες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η τοπική αυτοδιοίκηση εν μέσω της πανδημίας αλλά και τα σημαντικά βήματα που έχουν επιτευχθεί παράλληλα, στο κομμάτι της ψηφιακής διακυβέρνησης.

1

Ο κ. Σημανδηράκης εξήρε, μεταξύ άλλων, τις σημαντικές καινοτομίες που εφαρμόζει τους τελευταίους μήνες ο Δήμος Χανίων στην ψηφιακή διακυβέρνηση, καινοτομίες που διασφαλίζουν την εξ’ αποστάσεως εξυπηρέτηση των πολιτών προστατεύοντας τους και από την πανδημία, ενώ παράλληλα, συμβάλλουν στον ψηφιακό μετασχηματισμό των υπηρεσιών του Δήμου Χανίων.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε και στην λειτουργία των MyKEP-live, τα οποία αποτελούν μια νέα μορφή ψηφιακής εξυπηρέτησης πολιτών μέσω τηλεδιάσκεψης, με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, να αναφέρει ότι οι υπηρεσίες που προσφέρουν τα MyKEP-live αναμένεται να διευρυνθούν. Στην διαδικτυακή πλατφόρμα των MyKEP-live συμμετέχει πιλοτικά και ο Δήμος Χανίων.

Ο κ. Ζαριφόπουλος μάλιστα, έκρινε θετικά το αίτημα του Δήμου Χανίων, για ένταξη στο πιλοτικό πρόγραμμα έξυπνης διαχείρισης των απορριμάτων, που σχεδιάζεται από το αρμόδιο Υπουργείο.

Με την σειρά του ο Υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων, υπογράμμισε πως από το προηγούμενο έτος έχουν γίνει σημαντικά βήματα αναβάθμισης των ηλεκτρονικών υπηρεσιών που προσφέρονται από το κράτος, όπως συμβαίνει και με την τηλε-εκπαίδευση σε σχολεία και πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...