15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Η κατάρρευση στη βιομηχανία του γάμου λόγω κορωνοϊού αφορά πολλούς κλάδους

Ημερομηνία:

Είναι αυτό που λέμε συχνά. Η κατάρρευση ενός κλάδου συνήθως δεν αφορά μόνο τους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους σε αυτό τον κλάδο αλλά και μία σειρά άλλους επαγγελματίες των οποίων η οικονομική επιβίωση εξαρτάται από την ομαλή λειτουργία τους.

Το ίδιο συμβαίνει και με την βιομηχανία των γάμων. Τώρα, μπορεί η λέξη “βιομηχανία” να ακούγεται… κάπως, αλλά μην έχετε αμφιβολία ότι πλέον η διοργάνωση των γάμων πέρα από μία κοστοβόρα επιχείρηση είναι και ένας τομέας στον οποίο απασχολούνται μία πλειάδα επαγγελματιών με υψηλή εξειδίκευση. Και τώρα, με τα περιοριστικά μέτρα που επιβάλλει η πανδημία του κορωνοϊού, οι συνέπειες στη λειτουργία είναι τεράστιες και μαζί συμπαρασύρουν μία σειρά άλλους κλάδους.

Αυτό επισήμανε και σε συνέντευξή του στο Livetalks ο κ. Ιωακείμ Λαγουδάκης, η οικογένεια του οποίου διατηρεί πολυχώρο δεξιώσεων στο Ρέθυμνο.

Όπως σημείωσε οι ακυρώσεις σε γάμους και βαπτίσεις πέφτουν βροχή.

Το ερώτημα είναι πώς μπορούν να γίνουν γάμοι, που είναι μία γιορτή όταν κυριαρχεί ο φόβος;

Σημειώνει χαρακτηριστικά:

“Ο κόσμος έχει φοβηθεί με την κατάσταση αυτή που υπάρχει. Ο κόσμος θέλει να έρθει να περάσει καλά, να διασκεδάσει. Αν είναι με την ψυχή στο στόμα, για ποιο λόγο να κάνει την εκδήλωση;” .

Για να προσθέσει σχετικά με τους περιορισμούς που έχουν τεθεί:

“Πώς να κάνουμε γάμους 100 ατόμων όταν μόνο το προσωπικό μας είναι 100 άτομα;” ήταν μία από τις απορίες του κ. Λαγουδάκη, που ζήτησε να υπάρχουν τοπικές εξαιρέσεις για τις περιοχές με τα πιο λίγα κρούσματα: “Το μέτρο δεν μπορεί να είναι οριζόντιο, για όλη τη χώρα, από τη στιγμή που δεν έχουμε τόσο μεγάλο πρόβλημα εδώ στην Κρήτη. 500 άτομα σε έναν χώρο που είναι 2.000 και 3.000 τετραγωνικά, δεν νομίζω να είναι πρόβλημα. Στο αεροδρόμιο δεν υπάρχει συνωστισμός; Στα σούπερ μάρκετ; Μόνο ο γάμος, η βάπτιση και μια κοινωνική εκδήλωση έχουν συνωστισμό;”.

Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι η κατάρρευση της βιομηχανίας επηρεάζει μια σειρά άλλους κλάδους. Πολλοί άνθρωποι μένουν χωρίς δουλειά από επαγγέλματα που μέχρι πρόσφατα παρήγαγαν ένα καλό εισόδημα.

Εξηγεί ο κ. Λαγουδάκης:

“Η βιομηχανία του γάμου αφορά πολλούς κλάδους. Είναι οι φωτογράφοι, οι στολισμοί, τα μαγαζιά και τα ρούχα. Είναι πάρα πολλά επαγγέλματα. Η αγορά υποφέρει”.

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...