15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

“Η κατάσταση στο Δ.ΙΕΚ Χανίων είναι εκρηκτική! Από την αρχή της χρονιάς οι ίδιοι οι σπουδαστές πληρώνουμε από την τσέπη μας»

Ημερομηνία:

H Eπιτροπή Σπουδαστών ΙΕΚ Ακρωτηρίου έλαβε απόφαση δημοσιοποίησης των άσχημων συνθηκών στη σχολή. Μάλιστα, πέραν της δημοσιοποίησης θα πραγματοποιηθεί και γενική συνέλευση όλων των σπουδαστών του ΙΕΚ την Πέμπτη 6 Δεκέμβρη στις 3 το μεσημέρι όπου και θα ληφθούν αποφάσεις για κινητοποιήσεις

Σε σχετικό κείμενο αναφέρονται τα εξής:

Η κατάσταση στο Δ.ΙΕΚ Χανίων είναι εκρηκτική! Από την αρχή της χρονιάς οι ίδιοι οι σπουδαστές πληρώνουμε από την τσέπη μας. Στις 28/11 στο αίτημα μας, να δοθούν δωρεάν τα υλικά η διεύθυνση απάντησε ότι είτε θα πληρώσουμε για αναλώσιμα είτε θα κλείσει το τμήμα που σπουδάζουμε.

Από τις πρώτες μέρες που μπήκαμε στη σχολή μας καταλάβαμε ότι θα πρέπει να βάλουμε βαθιά το χέρι στη τσέπη.  Βιβλία δεν υπάρχουν καν, αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε για φωτοτυπίες, ενώ υλικοτεχνικός εξοπλισμός όπως μαχαίρια, καλλυντικά, στολές εργαστηρίου κλπ.  ούτε για δείγμα!

Κάνεις να μην κάνει απλά υπομονή! Σήμερα πετάνε σε εμάς την ευθύνη για τη λειτουργία των μαθημάτων. Μας απειλούν ότι αν δε βάζουμε από τις τσέπες μας για να λειτουργούν τα μαθήματα και τα εργαστήρια τα τμήματα μας θα κλείσουν.  Οι σπουδαστές ήρθαμε σε ένα ΔΗΜΟΣΙΟ ΙΕΚ με σκοπό να μάθουμε ολοκληρωμένα τη τέχνη μας. Από τη στιγμή που το ΙΕΚ είναι δημόσιο, υπεύθυνος για τη λειτουργία του είναι το κράτος και όχι οι σπουδαστές ,οι οικογένειες μας και οι καθηγητές μας. Η κατάσταση που επικρατεί σήμερα αλλάζει το χαρακτήρα του ΙΕΚ, αφού στη πράξη παύει να είναι δημόσιο και βάζει εμπόδιο στις σπουδές μας. Απαιτούμε η σχολή μας με ευθύνη του κράτους να μας παρέχει όλα τα απαραίτητα μέσα (τα αναγκαία εργαλεία, εργαστήρια, βιβλία) για να μπορούμε να σπουδάσουμε.

Τους σπουδαστές όλων των τμημάτων μας ενώνει η κοινή μας ανάγκη να σπουδάσουμε χωρίς εμπόδια. Η πραγματική αιτία των προβλημάτων μας δεν είναι άλλη από την απαξίωση των σχολών μας και την υποχρηματοδότηση της επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Οι σπουδαστές  των ΔΙΕΚ μπαίνουμε στην πρακτική άσκηση με πολύ χαμηλούς μισθούς και ελαστικά ωράρια. Εκτιθόμαστε σε κινδύνους για τη σωματική μας ακεραιότητα με πιο πρόσφατο παράδειγμα το θάνατο της άτυχης συναδέλφου σε ξενοδοχείο.

Σήμερα προκύπτει η ανάγκη να μην είναι κανένας σπουδαστής μόνος του απέναντι στα προβλήματα. Να είμαστε όλοι μαζί και οργανωμένα να διεκδικήσουμε το δικαίωμα μας να σπουδάζουμε δωρεάν χωρίς εμπόδια .

Παλεύουμε:

  • για να έχουμε δωρεάν βιβλία
  • για να δίνονται δωρεάν ο ατομικός εξοπλισμός και τα αναλώσιμα σε όλα τα τμήματα
  • για να έχουμε σύγχρονο εξοπλισμό στα εργαστήρια και θέρμανση
  • για πρακτική με πλήρη δικαιώματα και μισθό
  • για δωρεάν πάσο στα ΜΜΜ
  • για δικαίωμα στο επίδομα ανεργία τη περίοδο των σπουδών
  • να καταργηθεί το αντίτιμο για τις πιστοποιήσεις

Αποφασίζουμε:

  • να δημοσιοποιήσουμε στο τύπο τα αιτήματα μας απαιτώντας να πάρουν θέση η κυβέρνηση, το υπουργείο το ΙΝΕΔΙΒΙΜ και η περιφέρεια.
  • καλούμε τους καθηγητές μας, τα σωματεία μας και όλους τους μαζικούς φορείς της περιοχής να πάρουν απόφαση στήριξης στα αιτήματα μας.
  • Καλούμε σε γενική συνέλευση όλων των σπουδαστών του ΙΕΚ τη Πέμπτη 6/12 στις 3 μμ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ