19.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

“Η κορυφη του λόφου πλέον δεν υπάρχει”: Με δυναμίτη και εν μέσω καραντίνας εγκατάσταση αιολικού στον Αρχαιολογικό χώρο του Ισθμού Ιεράπετρας, καταγγέλει η Επιτροπή Πολιτών

Ημερομηνία:

Η Επιτροπή Πολιτών Ιεράπετρας καταγγέλει ότι “εν μέσω καραντίνας, η εταιρία που εγκατέστησε το αιολικό στον ενιαίο αρχαιολογικό χώρο του Ισθμού της Ιεράπετρας με χρήση δυναμίτου και βαρέων εκσκαφικών μηχανημάτων προέβη σε εκτεταμένους εκβραχισμούς και μεταφορά των ογκολίθων”

Όπως αναφέρει πιο αναλυτικά:

Η κορυφή του λόφου δεν υπάρχει πλέον!

Οι εργασίες έγιναν κατα το διήμερο 13 και 14/11 και υπήρξαν επώνυμες καταγγελίες στο ΑΤ Ιεράπετρας.Με επιστολή η Επιτροπή Πολιτών κατήγγειλε το γεγονός στις αρμόδιες υπηρεσίες και στην δημοτική αρχή ζητώντας ενημέρωση σχετικά με τις διαδικασίες αδειοδότησης των σχετικών εργασιών χωρίς να έχουμε μέχρι σήμερα λάβει απάντηση.Να υπενθυμίσουμε ότι σε διπλανό λόφο εντός του οικοπέδου της εγκατάστασης, σύμφωνα με αρχαιολόγους, υπάρχει μινωική φρυκτωρία της οποίας την ύπαρξη αρνούνται οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού χωρίς να έχουν μέχρι σήμερα πραγματοποιήσει αυτοψία!

Είναι ξεκάθαρο ότι η ύπαρξη τόσων σημαντικών αρχαιολογικών θέσεων που προστατεύονται απο την νομοθεσία πρέπει να αποσιωπηθεί διότι δεν πρέπει να βρούν προσκόμματα οι επενδυτές. Να τους ενημερώσουμε ότι επαγρυπνούμε ακόμη και εν μέσω καραντίνας!

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι έλαβε άδεια παραγωγής νέα εγκατάσταση άνωθεν του χωριού της Βασιλικής και ότι παρά την κατάθεση αιτηματος με σχεδόν διακόσιες (200) υπογραφές κατοίκων η δημοτική αρχή δεν φέρνει το θέμα της επικείμενης εγκατάστασης βιομηχανικών εγκαταστάσεων παραγωγής ενέργειας προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Iσραήλ-Ιράν: Πώς το Πεντάγωνο κατασκεύασε έναν ψευτοπόλεμο

Φανταστείτε δύο από τους πιο ορκισμένους εχθρούς της κυβέρνησης...

«Η Εποχή των Εικόνων» – Αφιέρωμα στον Κρητικό καλλιτέχνη Στέλιο Φαϊτάκη

Η Εποχή των Εικόνων / Στέλιος Φαϊτάκης- Ένα Αφιέρωμα Κυριακή,...