Η Κούβα προετοιμάζει 100 εκατ. δόσεις εμβολίου κατά του Covid-19

Κανένα σχόλιο

Ο γενικός διευθυντής του Κουβανικού Ινστιτούτου Εμβολίων Finlay, Vérez Bencomo, ανακοίνωσε χθες, σε συνέντευξη Τύπου σε διαπιστευμένα ξένα πρακτορεία στην Αβάνα, ότι η Κούβα δημιουργεί την ικανότητα παραγωγής εκατό εκατομμυρίων δόσεων του ενέσιμου εμβολίου Soberana 2 κατά του ιού COVID-19.

Επικύρωσε ότι στόχος είναι η ικανοποίηση των αναγκών της χώρας και άλλων χωρών που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν, μέχρι τώρα, το προϊόν, όπως το Βιετνάμ, το Ιράν, η Βενεζουέλα, το Πακιστάν και η Ινδία.

Στην περίπτωση της Κούβας, διευκρίνισε, η χορήγησή του θα είναι εντελώς δωρεάν και ο στόχος είναι να ανοσοποιηθεί ολόκληρος ο πληθυσμός φέτος.

"Sponsored links"

Το εμβόλιο Soberana 2 ξεκίνησε την επεκταμένη κλινική δοκιμή φάσης ΙΙ αυτή την εβδομάδα, το οποίο θα δοκιμασθεί σε 900 άτομα μεταξύ 19 και 80 ετών, ενώ προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί νέα δοκιμή με παιδιατρικό πληθυσμό τον Φεβρουάριο, έτσι ώστε να μπορεί επίσης να εφαρμοστεί και σε παιδιά.

Μετά τα αποτελέσματα σε αυτό το στάδιο, θα μεταβεί στην τρίτη φάση δοκιμών όπου και θα αξιολογηθεί η αποτελεσματικότητά του. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι υγειονομικές αρχές σκοπεύουν να συμπεριλάβουν 150.000 ευάλωτα άτομα και κατοίκους σε περιοχές υψηλού κινδύνου.

sierramaestra, Granma, Prensa Latina

imerodromos.gr

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις