Η Κούβα τίμησε και πάλι το Νίκο Καζαντζάκη

Κανένα σχόλιο

Για τέταρτη φορά η Διεθνής Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη (ΔΕΦΝΚ) διοργάνωσε στην Alliance Française εκδηλώσεις για το μεγάλο Κρητικό στο Σαντιάγο (30 Σεπτεμβρίου) και Αβάνα (2 Οκτωβρίου).

Ενώπιον πολλών μαθητών, φοιτητών, καθηγητών, καλλιτεχνών και Γάλλων, Ελλήνων, Κυπρίων και Βουλγάρων διπλωματών ο Γιώργος Στασινάκης παρουσίασε το έργο, τη σκέψη του Νίκου Καζαντζάκη και τις σχέσεις του με τη Γαλλία.

Οι περισσότεροι παρευρισκόμενοι ανακάλυψαν το έργο του Νίκου Καζαντζάκη και έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη φιλοσοφική του σκέψη, τις σχέσεις του με τον κομμουνισμό και την επιρροή του στη Λατινική Αμερική. Δύο φοιτητές του Πανεπιστημίου του Σαντιάγο ανακοίνωσαν ότι ετοιμάζουν διπλώματα για τη ζωή και το έργο του μεγάλου Κρητικού.

"Sponsored links"

Χάρη στη σημαντική βοήθεια της Alliance Française, της Ελληνικής Πρεσβείας και των τοπικών υπευθύνων της ΔΕΦΝΚ οι εκδηλώσεις σημείωσαν μεγάλη επιτυχία.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις