Τα δυο θανατηφόρα τροχαία που σημειώθηκαν τις τελευταίες ώρεςέρχονται να αναδείξουν με τον χειρότερο τρόπο το γεγονός ότι η Κρήτη πληρώνει βαρύ φόρο αίματος στην άσφαλτο. Η μια τραγωδία σημειώνεται μετά την άλλη με τη χρονιά αυτή να καταγράφεται ως μια απο τις χειρότερες χρονιές την ώρα που στην υπόλοιπη Ελλάδα τα τροχαία δυστυχήματα καταγράφουν μείωση.

Το 2013 η Κρήτη θρήνησε 63 θύματα της ασφάλτου.  Το 2014 μέχρι τον Οκτώβριο τη ζωή τους έχασαν 51 άτομα ενώ συνολικά τη χρονιά αυτή χάθηκαν 56 ζωες σε τροχαία δυστυχήματα. Φέτος μέχρι σήμερα την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο έχουν αφήσει συνολικα 63 άτομα με την αύξηση των θανατηφόρων τροχαίων δυστυχημάτων να διαμορφώνεται στο 24% την ώρα που στην υπόλοιπη χώρα μέχρι το τέλος Αυγούστου καταγράφηκε μείωση της τάξης του 3.6%

“Μέχρι σήμερα στα Χανιά έχουν χάσει τη ζωή τους 16 άτομα, στο Ρέθυμνο 8 ενω το Λασίθι 16 άτομα με την χρονιά αυτή να είναι η χειρότερη των τελευταίων 15 χρόνων.” ανέφερε ο ο ειδικός σε θέματα οδικής ασφάλειας Γιάννης Λιονάκης συμπληρώνοντας ότι στο Ηράκλειο 23 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους σε τροχαία δυστυχήματα.

Παράλληλα, όπως συμπλήρωσε ο ίδιος στα θανατηφόρα τροχαία που έχουν σημειωθεί ως σήμερα στα 26 έχουν εμπλακεί δίκυκλα ενώ στα 31 αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία τα 34 θύματα από τα συνολικά 63 ήταν ηλικίας άνω των 35 ετών ενώ από αυτά 54 ήταν άνδρες και 9 οι  γυναίκες με το ποσοστό να διαμορφώνεται στο 84% -16% επιβεβαιώνοντας ότι οι τα περισσότερα θυματα της ασφάλτου είναι άνδρες.

Τέλος, φέτος μέχρι σήμερα έχουν σημειωθει 11 δυστυχήματα μέσα στις πόλεις – καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 17% ενώ 11 δυστυχήματα σημειώθηκαν στον ΒΟΑΚ και 43 στην επαρχία.

cretalive.gr