Η Κρήτη πήγε Ευρωκοινοβούλιο

Κανένα σχόλιο

Γέμισε από Κρήτη απόψε η αίθουσα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες. Ο Ευρωβουλευτής Γιώργος Γραμματικάκης υποσχέθηκε «ένα διήμερο νόστο κι ένα ταξίδι, όπου αφετηρία και προορισμός είναι ο ίδιος τόπος, εκείνο το “θεριό που κείτονταν στη θάλασσα”, του Ν. Καζαντζάκη».

Το ΄πε και το έκανε. Ο Λευτέρης Πλάτων, Αν. Καθηγητής Προϊστορικής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών ξενάγησε τους παρευρισκόμενους στον τόπο και τη θάλασσα, τους θεούς και τους ανθρώπους που δημιούργησαν το μεγαλείο της Μινωικής Κρήτης. Και προσπάθησε να εξηγήσει αν εκεί βρίσκεται η αρχαιότερη ρίζα του ευρωπαϊκού πολιτισμού.

«Η προϊστορική Κρήτη είναι η αφετηρία μας. Θα ακολουθήσουμε τα βήματα ενός σπουδαίου αρχαιολόγου, που μελετά τη Μινωική Κρήτη σχεδόν …από γεννησιμιού του», είπε ο ευρωβουλευτής Γιώργος Γραμματικάκης.

"Sponsored links"

Αύριο, Τρίτη, με τους ήχους δυο μουσικών σχημάτων και οδηγό τον Στέλιο Πετράκη, κορυφαίο εκφραστή της κρητικής μουσικής παράδοσης, θα ξεδιπλωθεί η μουσική διαδρομή από την Κρήτη ως το γαλλικό Νότο και την Ισπανία.

Η συναυλία ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΗΧΟΙ της ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ περιλαμβάνει το Triο Lopez – Petrakis – Chemirani, όπως και ένα Κουαρτέτο Κρητικής Μουσικής.

news247.gr

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις