Η κυβέρνηση βρήκε λύση: Ηλεκτρονικοί όλοι οι πλειστηριασμοί από το 2018

Κανένα σχόλιο
Σε μία ακόμη ρύθμιση που θα διασφαλίζει την διεξαγωγή των πλειστηριασμών προχωρά η κυβέρνηση, καθώς φέρεται να σχεδιάζει την φυσική «προστασία» τους, αποφασίζοντας να γίνονται όλοι οι πλειστηριασμοί ηλεκτρονικά, μεταφέροντας στην ηλεκτρονική διαδικασία το ολοκληρωτικό βάρος της πραγματοποίησής τους.

Σχετικό δημοσίευμα του Αθηναϊκού Πρακτορείου, που επιβεβαιώνει τις πληροφορίες, αναφέρει πως το υπουργείο Δικαιοσύνης επεξεργάζεται σχετικό νομοθετικό πλαίσιο σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, πρωτοβουλία με την οποία συμφωνούν και οι συμβολαιογράφοι, όπως αναφέρεται. Σύμφωνα με δημοσίευμα του real.gr, το εν λόγω νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου.

Ακόμη, στο ίδιο δημοσίευμα σημειώνεται πως στην κυβέρνηση επικρατεί ανησυχία για τις αντιδράσεις στους πλειστηριασμούς που λαμβάνουν χώρα στα Ειρηνοδικεία κάθε Τετάρτη, και με αυτόν τον τρόπο θα επιχειρήσουν να τις παρακάμψουν.

Σημειώνεται πάντως πως την Τρίτη αναμένεται η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας επί της αίτησης αναστολής που έχει καταθέσει η συμβολαιογράφος Λαυρίου Ελένη Καραγεωργοπούλου για την ακύρωση της τελευταίας γενικής συνέλευσης του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου & Δωδεκανήσου με την οποία ανεστάλη η προηγούμενη γενική συνέλευση στην οποία είχε αποφασιστεί η αποχή των συμβολαιογράφων από όλους τους πλειστηριασμούς έως την 31η Δεκεμβρίου 2017.

"Sponsored links"

thepressproject.gr

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις