19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Η μαφία ελέγχει τα μεροκάματα στη Μεσαρά – Οι λεπτομέρειες της φονικής συμπλοκής εργατών στο Τυμπάκι

Ημερομηνία:

Πτυχές της δράσης της μαφίας που ελέγχει (ή επιχειρεί να ελέγξει) τα μεροκάματα σε χωριά της Μεσσαράς αλλά και σε άλλες περιοχές της Κρήτης φέρνει στην επιφάνεια η φονική συμπλοκή μεταξύ Πακιστανών εργατών στο Τυμπάκι με ένα 33χρονο νεκρό και ένα 29χρονο βαριά τραυματία, ο οποίος δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή μετά το χτύπημα με τσεκούρι στο κεφάλι.

Το υλικό από το κλειστό κύκλωμα ψητοπωλείου καταγράφει το απίστευτο σκηνικό βιαιότητας που εκτυλίχθηκε, με τους ντόπιους να τρομοκρατούνται και να σπεύδουν να κλειδωθούν στα σπίτια τους.

Υποστηρίζεται ότι τα μέλη εγκληματικής συμμορίας, επικεφαλής της οποίας φέρεται κατά την υπεράσπιση να ήταν το θύμα, είτε δεν κατέβαλαν τα μεροκάματα στους συμπατριώτες τους είτε αποσπούσαν μέρος αυτών με βία, εκβιασμούς και απειλές ακόμα και για βιασμούς.

Ενόψει της διαδικασίας των απολογιών σήμερα των εμπλεκομένων στην αιματοβαμμένη υπόθεση, ο εκ των συνηγόρων υπεράσπισης βασικών κατηγορουμένων κ. Ελευθέριος Κάρτσωνας δήλωσε στο Cretalive:

«Άπαντες αρνούνται μετ΄επιτάσεως την κατηγορία της ανθρωποκτονίας καθότι από το αποδεικτικό υλικό προκύπτει ανενδοίαστα ότι δεν εμφορούντο από ανθρωποκτόνο δόλο ενώ έδρασαν ευρισκόμενοι σε κατάσταση άμυνας και υπό καθεστώς συναισθηματικής υπερδιέγερσης συνεπεία της ανάρμοστης συμπεριφοράς του παθόντος.

Ειδικότερα, ο παθών ηγείτο μιας δομημένης και με διακριτούς ρόλους ομάδας, η οποία μέσω απειλών στρεφόμενων κατά της ζωής , της σωματικής ακεραιότητας και της γενετήσιας ελευθερίας ευάλωτων ομοεθνών τους και δη των κατηγορουμένων που διαβιούσαν στο Τυμπάκι αλλά και των οικείων τους που διαβιούσαν στην αλλοδαπή κατόρθωναν να υφαρπάζουν μεγάλος μέρος από τα μεροκάματα τους. Μέλη αυτής της εγκληματικής ομάδας είτε λάμβαναν από εργοδότες για λογαριασμό των συμπατριωτών τους τα μεροκάματα τα οποία εν συνεχεία δεν τους απέδιδαν είτε αποσπούσαν μέρος αυτών από αυτούς δια της βίας.

Σε περίπτωση δε που κάποιος τολμούσε να αντισταθεί φρόντιζαν μετερχόμενοι έκνομες και ανήθικες απειλές να τον αναγκάσουν να υποκύψει και να παραδώσει μέρος της αμοιβής από την εργασία του».

Απειλές σεξουαλικού περιεχομένου

Σύμφωνα με τον κ. Κάρτσωνα ο ανήλικος που φέρεται εκ των βασικών κατηγορουμένων είχε τεθεί στο στόχαστρο της ομάδας.

«Ο θανών απειλούσε ότι αν δεν καταβάλει μέρος από τα μεροκάματα του θα τον βιάσει ή θα προβεί σε ασελγείς πράξεις σε βάρος του.

Υποστηρίζεται ότι οι κατηγορούμενοι έδρασαν αμυνόμενοι στην προσπάθεια τους να αποκρούσουν την ένοπλη (με καδρόνια, τσεκούρια ,σφυριά κ.α) επίθεση της εγκληματικής ομάδας των ομοεθνών τους στην αρχή της οποίας ο θανών κατάφερε, κραδαίνοντας θλων όργανο, πλήγμα στο κεφάλι τους αδερφού ενός εκ των βασικών κατηγορουμένων ο οποίος και έπεσε αιμόφυρτος στο έδαφος.

Από τότε τοποθετείται χρονικά η εμπλοκή των βασικών κατηγορουμένων. Αναμένουμε την ιατροδικαστική έκθεση και τα πορίσματα της νεκροψία – νεκροτομής που θα διευκολύνουν περαιτέρω στην αναζήτηση της ουσιαστικής αλήθειας. Πρόκειται για μια υπόθεση με σοβαρές κοινωνικές και πανελλήνιες προεκτάσεις. Ως μέλη της ευρωπαϊκής δικαιοταξίας που σεβόμεθα τα ανθρώπινα δικαιώματα οφείλουμε άμεσα να λάβουμε μέτρα ώστε να καταστείλουμε την δράση εγκληματικών ομάδων που προσβάλλουν την ανθρώπινη αξία και αποτελούν παράγοντες εγκληματογένεσης».

cretalive.gr 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...