Η Μεγάλη Γιορτή του Εφτάζυμου στην Κασταμονίτσα

Κανένα σχόλιο

Ο Μορφωτικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Κασταμονίτσας, διοργανώνει  το Σάββατο 11 Αυγούστου Γιορτή Εφτάζυμου και Φεστιβάλ Γεύσεων.

Μια γιορτή αφιερωμένη στην παράδοση και στις γεύσεις του παρελθόντος, σε μια προσπάθεια να διατηρηθούν  απαράλλακτες οι συνήθειες και οι συνταγές των χρόνων εκείνων.

Αναμνήσεις που ζωντανεύουν, γεύσεις που ταξιδεύουν, άνθρωποι  που ανταμώνουν στα στενά του χωριού μόλις ο ήλιος δύσει.

"Sponsored links"

Ο επισκέπτης  θα έχει την ευκαιρία να δει, να βιώσει και να συμμετέχει σε δράσεις που πραγματοποιούνται σε όλο το χωριό. Αναζητήστε  την τέχνη του τσαγκάρη, του κατσουνά, της ανυφαντούς και του τυροκόμου.

Γευτείτε παραδοσιακά εδέσματα, απολαύστε παραδοσιακούς ξεχασμένους   χορούς  στους δρόμους του χωριού  από το συγκρότημα του Στέλιου Καρλάκη και αφήστε τα παιδιά σας να βιώσουν την τέχνη του θεατρικού παιχνιδιού, στην παιδική σκήνη που θα υπάρχει στον προαύλιο χώρο της Αγίας Κυριακής.

Η βραδιά ολοκληρώνεται με μεγάλο κρητικό γλέντι στον προαύλιο χώρο του δημοτικού σχολείου, με το συγκρότημα του Αντώνη Μαρτσάκη.

Τις εκδηλώσεις  διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος με την εθελοντική  συμμετοχή όλων την κατοίκων του χωριού.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις