21.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Η μεταμόρφωση του νότιου πάρκου στην Πάτρα – Έργο που έγινε με … ξεχασμένα εξαρτήματα στις αποθήκες του Δήμου και δίχως εργολαβίας

Ημερομηνία:

Mετά την παραλιακή ζώνη που πέρασε στη δικαιοδοσία του Δήμου Πατρέων και απετράπη η εμπορευματική χρήση της, προς όφελος της ελεύθερης πρόσβασης των κατοίκων, «σειρά» φαίνεται να παίρνει ο Ρηγανόκαμπος.

Εν τω μεταξύ, δενδροφύτευση ευρείας κλίμακας στο Νότιο Πάρκο της Πάτρας ανακοίνωσαν ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Πρασίνου, Υγείας, Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας, Δημήτρης Πελεκούδας και εργαζόμενοι από το Τμήμα Πρασίνου του Δήμου Πατρέων.

Ο Αντιδήμαρχος σε συνέντευξη Τύπου τόνισε: «Το Νότιο Πάρκο είναι η… αυλή της Πάτρας. Γι αυτό το λόγο και συνεχίζονται οι παρεμβάσεις του Δήμου Πατρέων, που γίνονται εξ ολοκλήρου από τους εργαζόμενους του Δήμου και χωρίς καμία εργολαβία. Έργο που θα είχε κοστίσει στον Πατραϊκό λαό πάνω από ενάμισι εκατομμύριο ευρώ, έγινε με λίγες χιλιάδες και με… ξεχασμένα εξαρτήματα στις αποθήκες του Δήμου, για πάνω από 15 χρόνια.

Αυτή τη φορά, συνεχίζουμε με εκτεταμένη δενδροφύτευση σε όλη την έκταση του Πάρκου.

Το Σάββατο 18 Μάρτη, στις 9 το πρωί, το τμήμα Πρασίνου, καλεί τα σχολεία και τους Συλλόγους Γονέων της περιοχής, τους Εκπολιτιστικούς και τους Αθλητικούς Συλλόγους του Νοτίου Διαμερίσματος, αλλά και όλους τους δημότες της πόλης μας, να συμμετέχουν στην δενδροφύτευση.

Οι εργαζόμενοι του Δήμου μας, με τον απαραίτητο εξοπλισμό, είναι σε ετοιμότητα και θα βοηθήσουν σε όλη τη διάρκεια της δενδροφύτευσης τα παιδιά».

anadasoshΑκολούθως ο Αντιδήμαρχος απηύθυνε πρόσκληση σε όλους, να συμμετέχουν μαζικά όχι μόνο στη δενδροφύτευση, αλλά να προσφέρουν εφόσον μπορούν, φυτά και δέντρα.

Από την πλευρά του ο προϊστάμενος του Τομέα Πρασίνου, Παναγιώτης Κωστόπουλος, έκανε γνωστό ότι θα φυτευτούν 1.500 δέντρα (πεύκα, ελιές, αρμυρίκια, δάφνες, θάμνοι κ.λπ.), από τα οποία, τα περισσότερα βρίσκονται στα κηπάρια του Δήμου και άλλα θα δοθούν από το Δασαρχείο, ενώ μπορεί όποιος επιθυμεί, να φέρει και να φυτέψει το δικό του δέντρο. Ο κ.Κωστόπουλος, έκανε γνωστό επίσης, ότι θα γίνουν στο Νότιο Πάρκο και τρία γήπεδα: δύο μπάσκετ και ένα για beach volley.

Στην «γιορτή», θα συμμετέχει και το χορευτικό του Δήμου Πατρέων, με δενδροφύτευση, αλλά και Ελληνικούς χορούς.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με τιμές στα Χανιά η Ολυμπιακή Φλόγα | Φωτορεπορτάζ

Οι Χανιώτες συγκεντρώθηκαν στη συμβολή της Σκαλίδη με τη...

Απογευματινά χειρουργεία: 30 Ιατρικοί Σύλλογοι μεταξύ αυτών και οι 4 της Κρήτης στο ΣτΕ για την ακύρωσή τους

Προσφυγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου και της κοινής υπουργικής απόφασης (ΚΥΑ) για...

Ο Κασσελάκης έθεσε τον Παπανώτα εκτός ευρωψηφοδελτίου

O Στέφανος Κασσελάκης εξαίρεσε την Πέμπτη τον Δημήτρη Παπανώτα...