Η Μητρόπολη Κισάμου δίνει κτίρια και οικόπεδα στο Δήμο για τη στέγαση των σεισμόπληκτων μαθητών

Κανένα σχόλιο

Άξια επαίνων η πρωτοβουλία της Μητρόπολης Κισσάμου και Σελίνου.

Μετά και τη διακοπή της λειτουργίας του σχολικού συγκροτήματος του Γενικού Ενιαίου Λυκείου και του ΕΠΑΛ Κισάμου που αποφασίστηκε από τη Δημοτική Αρχή Κισάμου, λόγω ακαταλληλότητας των κτιρίων σύμφωνα με την έκθεση αυτοψίας που πραγματοποίησε κλιμάκιο από τις εντεταλμένες  Υπηρεσίες Κτιριακές Υποδομές Α.Ε., ο μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος επικοινώνησε άμεσα, όχι τηλεφωνικά αλλά διά ζώσης, με τον δήμαρχο Κισάμου κ. Γεώργιο Μυλωνάκη, με τον οποίο και συναντήθηκε, δύο φορές μάλιστα σε διάστημα λιγότερο των 12 ωρών, συζητώντας το μείζονος σημασίας για την εκπαιδευτική κοινότητα θέμα.

Ο κ. Αμφιλόχιος δήλωσε εξ αρχής αλληλέγγυος και συμπαραστάτης στην εξεύρεση της πιο ασφαλούς και κατάλληλης λύσης, θέτοντας εις τη διάθεση της Δημοτικής Αρχής τόσο το οικόπεδο που η Μητρόπολις διαθέτει παραπλεύρως του Αστυνομικού Τμήματος Κισάμου, σε περίπτωση που προκριθεί η λύση των λυόμενων κατασκευών, ως επίσης και τις όποιες κτιριακές εγκαταστάσεις της Μητροπόλεως, εφόσον θα μπορούσαν να καλύψουν την ανάγκη αυτή.

"Sponsored links"

Σε σχετικό δελτίο τύπου αναφέρονται τα εξής:

Η Μητρόπολις Κισάμου και Σελίνου, διαχρονικά εμπράκτως, έχει αποδείξει και συνεχίζει να αποδεικνύει την ευαισθησία, αγωνία και μέριμνά της, αγκαλιάζοντας όλο τον κόσμο χωρίς διακρίσεις και προτιμήσεις, τόσο τους εμπερίστατους και αναγκεμένους συνανθρώπους μας, οι οποίοι κατά εκατοντάδες περιθάλπονται καθημερινά μέσα από τις ποικίλες δράσεις και δομές του Αννουσάκειου Θεραπευτηρίου της, όσο και τη νεολαία του τόπου, μέσα από τις πρωτοπόρες δράσεις, δομές  και πρωτοβουλίες του Τσατσαρωνάκειου Πολιτιστικού Πολυκέντρου της, εις το οποίο τη φετινή χρονιά δραστηριοποιούνται 430 παιδιά, νέοι, έφηβοι και ενήλικες, αναπτύσσοντας δημιουργικά τις δεξιότητές τους και αξιοποιώντας ευκαιρίες στη μάθηση, τον πολιτισμό, την τέχνη και την επιστήμη.

Προσφορά που αναγνωρίζεται από διεθνούς κύρους και εμβέλειας Ιδρύματα όπως τα Ιδρύματα: «Ιωάννη Σ. Λάτση», «Νιάρχος», «ΤΙΜΑ», «Βαρδινογιάννη», «Ελληνικά Πετρέλαια», κ.α., ως επίσης και από εγνωσμένου κύρους μεγάλους ευεργέτες της Μητροπόλεως όπως: η οικογένεια Νικολάου και Μαρίας Τσατσαρωνάκη, κ. Παναγιώτα Φαλδαμή, Στρατηγός Βενιζέλος και Έλενα Σκαλίδη, Κωνσταντίνος και Παγώνα Δαμιανάκη, κ.α. Ιδρύματα και Πρόσωπα που αξιολογώντας το έργο, την ποιότητα και την προσφορά της Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου στηρίζουν τόσο το Αννουσάκειο, όσο και το Τσατσαρωνάκειο Πολύκεντρο.

Προκαλεί όμως θλίψη το γεγονός ότι κάποιοι, παροικούντες εις την Ιερουσαλήμ, προφανώς κοντόφθαλμοι και εξ άλλων κινήτρων ορμώμενοι, εξαντλούν την όποια ικμάδα τους σχολιάζοντας και κριτικάροντας, εκ του ασφαλούς, κρίνοντας εξ απαλών ονύχων και εξ όνυχος τον λέοντα, σαφώς και όχι από χρέος κινούμενοι. Ας μη βιάζονται λοιπόν να αναρτούν στο facebook αναλήθειες και ανακρίβειες εις ό,τι αφορά τις προθέσεις και τη στάση της Μητροπόλεως και διά το μείζονος σημασίας αυτό θέμα, της ασφάλειας δηλαδή των παιδιών μας, που δεν αποτελεί ευκαιρία λαϊκισμού αλλά αυτοκριτικής ως προς το ποιος και τι φταίει που έφτασαν τα πράγματα ως εδώ. Απλά… εκτίθενται, για άλλη μια φορά, καθώς και οι κρίνοντες, κρίνονται και, πρωτίστως, όλοι μας  κρινόμεθα από τα έργα και τις πράξεις μας και όχι από τα… παχιά μας λόγια και τα σχόλιά μας, έστω και αν είναι καλοπροαίρετα. Είναι άραγε; Ας μην ξεχνάμε, τέλος, ότι… «είμαστε αυτό που κάνουμε και όχι αυτό που λέμε ή σκεπτόμαστε ή αισθανόμαστε» (Gordon Livingston). Και ο νοών… νοείτω…»

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις