14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Η νέα Κου Κλουξ Κλαν υπέρ της μαριχουάνας ενώ ανοίγει τις πόρτες της σε μαύρους, Εβραίους, ομοφυλόφιλους

Ημερομηνία:

Η οργάνωση του ρατσιστικού μίσους και των φυλετικών διακρίσεων Ku Klux Klan, αλλάζει όνομα και καταστατικό, μετονομάζεται σε “new Klan” και ανοίγει τις πόρτες της σε μαύρους, Εβραίους και ομοφυλόφιλους, όσους δηλαδή παλαιότερα κυνηγούσε.

Η νέα ηγεσία της, αναφέρει ότι θα δέχεται ακόμη και Ισπανόφωνους Αμερικανούς των ΗΠΑ.

Μόνη προϋπόθεση για την ένταξη, είναι οι υποψήφιοι να είναι άνω των 18 ετών, να ζουν στην περιοχή της Κασκάντια, ενώ θα πρέπει να φορούν τη λευκή στολή της οργάνωσης, τις μάσκες και το κωνικό καπέλο.

Όπως αναφέρει το International Business Times, βάσει απογραφής του 2012, η Klan αριθμούσε περίπου 8.000 μέλη. Ηγέτης της νέας οργάνωσης είναι ο John Abarr που συναντήθηκε με οργανώσεις προάσπισης κοινωνικών και φυλετικών δικαιωμάτων.

Όπως αναφέρει ο ίδιος, μετά την κίνηση του αυτή, ακόμα και μαύροι Αμερικανοί εκδήλωσαν ενδιαφέρον να συνδράμουν στη νέα του οργάνωση.

Ο Abarr έχει δεχθεί κριτική από παλαιότερα μέλη της Κ.Κ.Κ. που δεν συμφωνούν με την προσπάθεια αποσύνδεσης της από τον αντισημιτισμό και τον ρατσισμό. Το 2011, ο νυν ηγέτης της Klan, ανέφερε πως κατεβαίνει στην πολιτική σκηνή με τους Ρεπουμπλικάνους και αναμένεται να διεκδικήσει θέση Γερουσιαστή στη Μοντάνα.

Πολλοί λένε πως η νέα Klan θα είναι το “προεκλογικό του άρμα”. Στόχος του, να δώσει μάχη κατά της “παγκόσμιας νέας τάξης” και όχι κατά των μαύρων και άλλων εθνοτικών μειονοτήτων των ΗΠΑ, όπως λέει.

“Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια ισχυρή Αμερική”, αναφέρει.

Και η παράνοια συνεχίζεται. Ο Abarr, προφανώς για να κερδίσει ψήφους, δηλώνει στο Associated Press ότι θα νομιμοποιήσει τη μαριχουάνα, θα συνεχίσει να επιτρέπει τις εκτρώσεις στην Πολιτεία του και θα καταργήσει την θανατική ποινή, μεταξύ άλλων υποσχέσεων του.

Οι Ρεπουμπλικάνοι πάντως δήλωσαν πως ο Abarr δεν είναι ρατσιστής και πως “ρατσιστές δεν χωράνε στο κόμμα μας”.

Η ίδρυση της πρώτης Ku Klux Klan χρονολογείται στις 24 Δεκεμβρίου 1865 στο Πουλάσκι του Τενεσί, αμέσως μετά τον αμερικανικό εμφύλιο πόλεμο. Ιδρύθηκε από έξι βετεράνους των Ομόσπονδων Πολιτειών και η δράση της διήρκεσε μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1870.

Η ονομασία “Ku Klux Klan” προήλθε από σύνθεση της ελληνικής λέξης κύκλος (Κου Κλουξ) και της αγγλικής clan (φυλή).

Το 1915 δημιουργήθηκε μία δεύτερη διακριτή οργάνωση, στο όρος Στόουν της Ατλάντα, με ιδρυτή τον συνταγματάρχη και ιεροκήρυκα διαφόρων θρησκευτικών αδελφοτήτων Γουίλιαμ Τζόζεφ Σίμονς. Έφτασε στην ακμή της στη δεκαετία του 1920, περίοδο κατά την οποία διέθετε περισσότερα από 4.000.000 μέλη.

Διαμορφώθηκε περισσότερο στα πρότυπα μίας αδελφότητας και ένα από τα κυριότερα σύμβολα της οργάνωσης υπήρξε ο καιόμενος σταυρός, ενισχύοντας το φυλετικό ρατσισμό της Ku Klux Klan του 19ου αιώνα με την επιθετικότητα έναντι του Ρωμαιοκαθολικισμού και των Εβραίων αλλά και την ξενοφοβία.

"google ad"

Στους κόλπους της εντάθηκαν πρώην στρατηγοί του Εμφυλίου, δικαστές, δήμαρχοι, σερίφηδες αλλά και κοινοί εγκληματίες. Η Κ.Κ.Κ. άρχισε να δολοφονεί έγχρωμους πολιτικούς ηγέτες, σκότωσε χιλιάδες ανθρώπους και κατόρθωσε να τρομοκρατήσει μεγάλο τμήμα του λαού.

Κύριος στόχος της ήταν οι πολιτικοί και κοινωνικοί ηγέτες της κοινότητας των μαύρων Αμερικανών. Ακόμα και οι απλοί έγχρωμοι πολίτες σκοτώνονταν για τον παραμικρό λόγο. Άντρες, γυναίκες, παιδιά, ηλικιωμένοι, όλοι γίνονταν στόχος της.

Κατά τη δεκαετία του 1930, ο αριθμός των μελών της μειώθηκε σημαντικά, μέχρι την προσωρινή διάλυσή της το 1944.

Η τρίτη εμφάνιση της Ku Klux Klan πραγματοποιήθηκε τη δεκαετία του 1950 και του 1960. Τοπικές ομάδες, που εναντιώνονταν στο Κίνημα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που γιγαντωνόταν τότε στην Αμερική, υιοθέτησαν την ονομασία της Κ.Κ.Κ.

Η ρατσιστική και αντισημιτική Ku Klux Klan εξακολουθεί να είναι ακραία βίαια και θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες ακροδεξιές ομάδες μίσους που υπάρχουν στις ΗΠΑ.

Το 2006, μετά από μια περίοδο σχετικής απουσίας, η δραστηριότητα της Klan άρχισε και πάλι να αυξάνεται με τα μέλη της να εναντιώνονται με μένος, στο θέμα του γάμου μεταξύ ομοφύλων αλλά και των μεταναστών.

Στη νεότερη ιστορία της, η Ku Klux Klan ταυτίζεται με μικρότερες μεμονωμένες ομάδες, ενίοτε συνδεδεμένες με άλλες ακροδεξιές οργανώσεις, αριθμώντας στα τέλη του 20ού αιώνα μερικές χιλιάδες μέλη.

πηγή: news247.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...