16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Η ΝΟΔΕ Χανίων για τη συμφωνία για το όνομα της ΠΓΔΜ

Ημερομηνία:

Με ανακοίνωσή της η ΝΟΔΕ Χανίων αναφέρεται στη συμφωνία που προέκυψε για το όνομα της ΠΓΔΜ χαρακτηρίζοντάς την “κακή”.

Aναφέρεται, πιο αναλυτικά:

Ύστερα από 6 μήνες μυστικής διπλωματίας, ο κ. Τσίπρας συμφώνησε με τον κ. Ζάεφ να υπογράψει μία κακή συμφωνία που περιλαμβάνει απαράδεκτες εθνικές υποχωρήσεις. Εκτός του ονόματος, εκχωρεί τη «μακεδονική γλώσσα» και τη «μακεδονική εθνότητα», στοιχεία που δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά από τους Έλληνες και προφανώς τη Νέα Δημοκρατία.

Αλήθεια πως αισθάνθηκε χθες ο κ. Τσίπρας όταν άκουσε τον κ. Ζάεφ να πανηγυρίζει επειδή η συμφωνία κατοχυρώνει την «Μακεδονική» ταυτότητα και γλώσσα για τους συμπατριώτες του; Και τι έχει να πει για το γεγονός ότι το Severna Makedonjia θα ισχύει μόνο για τις διμερείς σχέσεις που έχουμε με τα Σκόπια, ενώ για τις σχέσεις των Σκοπίων με τις υπόλοιπες χώρες θα ισχύει το Βόρεια Μακεδονία (North Macedonia);

Ο κ. Τσίπρας περιφρόνησε τον Ελληνικό λαό, αγνόησε προκλητικά σύσσωμη την αντιπολίτευση και τη Βουλή και χωρίς να έχει καμία πολιτική νομιμοποίηση πρόκειται να δεσμεύσει τη χώρα υπογράφοντας μία συμφωνία η οποία δεν έχει την στήριξη της ίδιας της κυβέρνησης του. Αυτό δεν έχει προηγούμενο στην Ελληνική πολιτική και συνταγματική ιστορία και συνιστά προσβολή του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος. Γι αυτό και από εχθές το βράδυ ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης τον κάλεσε δημοσίως να μην την υπογράψει δεσμεύοντας τη χώρα.

Η συγκεκριμένη συμφωνία είναι μία κακή λύση και σε καμία περίπτωση δεν προάγει τα συμφέροντα της χώρας. Αυτό στο ΣΥΡΙΖΑ προφανώς δεν το αντιλαμβάνονται ή ακόμα χειρότερα δεν τους ενδιαφέρει να το αντιληφθούν. Διότι είναι οι ίδιοι που στο παρελθόν δεν είχαν καμία αντίρρηση να ονομάζεται η γειτονική μας χώρα σκέτο Μακεδονία.

Αλήθεια, ποια είναι η θέση για το συγκεκριμένο μείζον εθνικό μας θέμα, των κατά τ’ άλλα λαλίστατων εκλεγμένων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ του νομού μας;

Αξίζουμε καλύτερα, μπορούμε καλύτερα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...