Πολλοί ήταν εκείνη που αντέδρασαν στη δήλωση της Ντόρας Μπακογιάννη σχετικά με τα εμβόλια και τις εταιρείες που τα παράγουν. Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, σημείωνε χαρακτηριστικά πως «Καμία φαρμακευτική εταιρεία δεν έχει το δικαίωμα να διαχειρίζεται την πώληση των εμβολίων για κερδοσκοπικούς λόγους».

Πιο αναλυτικα είχε πει:

«Η δική μου προσωπική άποψη που θα καταθέσω στο Συμβούλιο της Ευρώπης, γιατί είναι το μείζον θέμα, είναι ότι καμία φαρμακευτική εταιρεία δεν έχει το δικαίωμα με χρήματα, τα οποία δόθηκαν από την Ε.Ε. για τη στήριξη στην αναζήτηση των εμβολίων, να διαχειρίζεται το εμβόλιο για κερδοσκοπικούς λόγους και να λέει για παράδειγμα στην Ευρώπη ότι θα σας δώσω τα μισά εμβόλια από αυτά που σας είχα υποσχεθεί, διότι ενδεχομένως θα τα πουλήσει σε άλλη χώρα»

Μετά τον σχολιασμό αυτής της δήλωσής της έσπευσε να διευκρινήσει:

Αρκετοί ήταν εκείνοι που την κατηγόρησαν ότι χάνει την πίστη της στον καπιταλισμό και στην αγορά, με τη Ντόρα Μπακογιάννη να απαντά σε ανάρτησή της «Προς ανησυχούντες μήπως έχω γίνει κομουνίστρια, οι φαρμακευτικές εταιρίες που επιδοτήθηκαν από λεφτά ευρωπαίων φορολογουμένων δεν μπορούν να παραβαίνουν συμφωνίες με την ΕΕ για λόγους κερδοσκοπικούς. Το κέρδος τους έχει ήδη συμφωνηθεί με την ΕΕ στην μεταξύ τους συμφωνία».