Η Ν.Ε. Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ για τον προπηλακισμό του Γιώργου Γεωργακάκη: Δικαίωμα των πολιτών να συγκεντρώνονται για τους δημόσιους χώρους, συνταγματική επιταγή να επιτελούν οι δημοσιογράφοι ανεμπόδιστα τη δουλειά τους

Κανένα σχόλιο

Ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων καταδικάζει τον προπηλακισμό του δημοσιογράφου Γιώργου Γεωργακάκη κατά την διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας.

Είναι δικαίωμα των πολιτών να συγκεντρώνονται και να διαδηλώνουν για τους δημόσιους χώρους και την χρήση τους. Είναι όμως συνταγματική και δημοκρατική επιταγή να επιτελούν οι δημοσιογράφοι ανεμπόδιστα τη δουλειά τους και να εκφέρουν άποψη, όποια κι αν είναι αυτή.

Τα σοβαρά θέματα όπως η χρήση και η τύχη του ιστορικού κτιρίου της 5ης Μεραρχίας, εκτός από την αναγκαία και αυτονόητη υποχρέωση του Πολυτεχνείου να διαχειρίζεται το ιστορικό κτίριο με ευαισθησία και σεβασμό στην πόλη και στις μνήμες των κατοίκων της, απαιτούν ανοιχτό διάλογο με την πανεπιστημιακή κοινότητα, την δημοτική αρχή και κάθε αρμόδιο φορέα και όχι κινήσεις αιφνιδιασμού μιας ολόκληρης κοινωνίας από τη πρυτανεία. Η παρεμπόδιση όμως ή η φίμωση του Τύπου δεν υπηρετούν όσους θέλουν μια πόλη φιλική στους πολίτες, αντίθετα οξύνουν την αντιπαράθεση και προκαλούν συντηρητικά ανακλαστικά.

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις
τι παίζει τώρα στον kritifm1015

No upcoming events for today