Η Οδύσσεια των μεταναστών που θέλουν να δραπετεύσουν από τα σύνορα της Ελλάδας | Φωτορεπορτάζ

Κανένα σχόλιο

Ο Γιάννης Μπεχράκης κατέγραψε με τον φακό του τις προσπάθειες δεκάδων ανθρώπων να περάσουν τα σύνορα της Ελλάδας και να βρεθούν στις χώρες της Βόρειας Ευρώπης

Δεκάδες άνθρωποι μετανάστες από την Συρία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ και τις χώρες της Αφρικής και της Ασίας, προσπαθούν καθημερινά να διασχίσουν τα Ελληνικά σύνορα προς τα Βαλκάνια με προορισμό τις χώρες της Βόρειας Ευρώπης.

Η γη της επαγγελίας που ακούει στο όνομα Ευρώπη είναι για αυτούς η μόνη ελπίδα για μια καλύτερη ζωή, μακρυά από τους πολέμους, τους βομβαρδισμούς, την βία και την φτώχεια. Το χωριό Ειδομένη στο Κιλκλίς είναι ο τελευταίος σταθμός τους πριν ξεκινήσουν το μακρύ ταξίδι για τις χώρες τις Βόρειας Ευρώπης, καθώς το χωρίο βρίσκεται ακριβώς στα σύνορα με την ΠΓΔΜ. Πολλοί δεν θα τα καταφέρουν. Οι φύλακες των συνόρων της ΠΓΔΜ θα τους ξαναγυρίσουν πίσω.

"Sponsored links"

Ο φωτογράφος Γιάννης Μπεχράκης κατέγραψε για το Reuters με τον φακό του τις προσπάθειες δεκάδων χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων να φύγουν από την Ελλάδα με στόχο την αναζήτησης μια καλύτερης ζωής για αυτούς.

"Sponsored links"

left.gr

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις