20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Η οινοτουριστική εμπειρία της Κρήτης προβάλλεται σε όλο τον κόσμο μέσω των Social media

Ημερομηνία:

Το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης (Wines of Crete), με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, διοργάνωσε μια ιδιαίτερη ενέργεια οινοτουριστικού ενδιαφέροντος και προβολής του Κρητικού Αμπελώνα, με τίτλο «Wine and tour, like a Cretan» φιλοξενώντας τρεις επίτιμους και εξειδικευμένους οινο-επισκέπτες την προηγούμενη εβδομάδα. Σκοπός της συγκεκριμένης δράσης ήταν αρχικά μεν, η παρουσίαση των οινοποιείων της Κρήτης και η γευστική δοκιμή των κρασιών τους, με την συνοδεία παραδοσιακών πιάτων του νησιού, καθώς δε, και η οδική περιήγηση στις οινικές διαδρομές της Κρήτης.

Συγκεκριμένα, η εν λόγω «αποστολή» αποτελούνταν από τον Αυστραλό wine blogger Conrad Grah, έναν από τους πιο δημοφιλείς της Αυστραλίας, συνιδρυτής του blog «The Wine Wankers», και τους ‘Έλληνες Γιάννη Καρακάση Master of Wine και Γρηγόρη Μιχαήλο AIWS, γνωστούς και ως «Wine Commanders».

Οι φιλοξενούμενοι οινο-δημοσιογράφοι, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μία ολοκληρωμένη οινοτουριστική εμπειρία στην Κρήτη, αφού επισκέφτηκαν οινοποιεία και αμπελώνες των μελών του Δικτύου Οινοποιών σε Χανιά, Δαφνές, Πεζά και Σητεία. Παράλληλα, δημιουργήθηκε ένα σημειωματάριο γευσιγνωσίας, όπου περιείχε αρχικά την ιστορία του κρασιού στην Κρήτη καθώς και όλες τις ετικέτες και τα χαρακτηριστικά τους από 31 οινοποιεία μέλη του Δικτύου, τα οποία και θα δοκίμαζαν οι καλεσμένοι.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με την επίσκεψη σε οινοποιεία των Χανίων, μέλη των Δικτύου Οινοποιών Κρήτης. Η πρώτη ομαδική γευστική δοκιμή έγινε στο οινοποιείο Καραβιτάκη και περιελάμβανε κρασιά από την περιοχή των Χανίων και Ρεθύμνου. Το ταξίδι συνεχίστηκε στην ευρύτερη περιοχή ΠΟΠ των Δαφνών όπου είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν οινοποιεία της Περιοχής και να κάνουν τρεις διαφορετικές γευστικές δοκιμές. Η πρώτη περιελάμβανε γευστική δοκιμή σε αμπελώνα με την τοπική ποικιλία Βιδιανό του Οινοποιείου Διαμαντάκη συγκεντρώνοντας ετικέτες από όλους τους οινοποιούς της περιοχής ΠΟΠ Δαφνές που εμφιαλώνουν “Βιδιανό”, είτε σε μονοποικιλιακή μορφή είτε σε χαρμάνι.

Την ίδια μέρα οι επισκέπτες δοκίμασαν ετικέτες των οινοποιείων, ενώ οι γευστικές δοκιμές ολοκληρώθηκαν με γλυκά κρασιά από την ίδια περιοχή. Επόμενη στάση του ταξιδιού ήταν η περιοχή ΠΟΠ Σητεία όπου στην Ιερά Μονή Τοπλού, μέλος του Δικτύου Οινοποιών, με γευστική δοκιμή των ετικετών αλλά και περιήγηση στους αμπελώνες της περιοχής. Τελευταία στάση για τους επισκέπτες ήταν η περιοχή ΠΟΠ Πεζά. Η έναρξη έγινε με οριζόντια γευστική δοκιμή για το Βιδιανό στο Μετόχι Μηλιαράκη στα Πεζά. Ακολούθησε ομαδική γευσιγνωσία από τα οινοποιεία της περιοχής στο Οινοποιείο Λυραράκη, ενώ στο τέλος δοκιμάστηκαν και τα γλυκά κρασιά της περιοχής.

Οι επισκέπτες ενθουσιάστηκαν με το Κρητικό κρασί αλλά και την διοργάνωση του Δικτύου, ιδιαίτερα σε εποχή τρύγου. Η συγκεκριμένη δράση αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες γευστικές δοκιμές που έγιναν στο νησί.

Η επιτυχημένη συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης με το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης (Wines of Crete) συνεχίζεται στοχεύοντας στην προβολή της Κρήτης σαν οινικό προορισμό. Η συνεχής προβολή που έγινε την περίοδο της επίσκεψης μέσω των κοινωνικών δικτύων (social media) και του διαδικτύου αλλά και ότι θα ακολουθήσει μετά το πέρας της αποστολής, αποτελεί σπουδαία προβολή όχι μόνο για τα κρασιά της Κρήτης αλλά και για την γαστρονομία του νησιού.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σαββατοκύριακο γεμάτο εκδηλώσεις στο Comixadiko στα Χανιά

Γεμάτο δράσεις είναι αυτό το Σαββατοκύριακο το Comixadiko (Ξέπαπα 15) στα Χανιά. Το Σάββατο...