19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Η Ολλανδία βάζει στο «κόκκινο» όλα τα ελληνικά νησιά

Ημερομηνία:

Νέα ταξιδιωτική οδηγία εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Ολλανδίας για τα ελληνικά νησιά εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, τοποθετώντας τα στην «πορτοκαλί λίστα», που σημαίνει ότι αποθαρρύνει τους υπηκόους της από το να τα επισκεφθούν, λόγω της αύξησης του αριθμού των ανθρώπων που κολλούν τον κορωνοϊό κατά τις διακοπές τους σε ελληνικό νησί.

Η οδηγία ισχύει από σήμερα, 8 Σεπτεμβρίου, και όλοι όσοι επιστρέφουν στην Ολλανδία από κάποιο από τα ελληνικά νησιά θα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα για 10 ημέρες, ενώ καλούνται όλοι όσοι εμφανίζουν συμπτώματα σχετικά με την Covid-19, όπως πυρετός, δύσπνοια, βήχας και συνάχι, να επικοινωνούν με τις υγειονομικές αρχές.

Στο μεταξύ, η ταξιδιωτική οδηγία του ολλανδικού υπουργείου Εξωτερικών για την Πελοπόννησο και την ηπειρωτική Ελλάδα παραμένει στο «κίτρινο», κάτι που σημαίνει ότι επιτρέπονται τα ταξίδια αναψυχής, αλλά οι ταξιδιώτες πρέπει να είναι ενήμεροι για τα πρόσθετα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας και να συμμορφώνονται με αυτά.

Το ολλανδικό ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας RIVM είχε εισηγηθεί προηγουμένως στους αρμοδίους να μελετήσουν την κατάσταση στην Ελλάδα ενόψει των φθινοπωρινών διακοπών, όταν πολλοί Ολλανδοί κάνουν σχέδια για μια σύντομη απόδραση σε κάποια ηλιόλουστη χώρα.

Στο μεταξύ, αξιωματούχοι επεξεργάζονται σχέδια για την επέκταση του καταλόγου των ατόμων που δεν θα μπαίνουν υποχρεωτικά σε καραντίνα κατά την επιστροφή τους από μια «πορτοκαλί ζώνη», όπως χαρακτήρισε πλέον το ολλανδικό υπουργείο Εξωτερικών τα ελληνικά νησιά -όπως οι επιβάτες που θα συνεχίσουν το ταξίδι τους σε άλλες χώρες, οι εργαζόμενοι σε πλοία και άλλα άτομα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Telegraaf».

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...