Η παιδική παχυσαρκία “μάστιγα” και στην Κρήτη – Ανησυχητικά τα αποτελέσματα έρευνας

Κανένα σχόλιο

Σε ένα ανησυχητικό συμπέρασμα για τα ποσοστά της παιδικής παχυσαρκίας στην Ανατολική Κρήτη κατέληξε η Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου.

Ένα στα δύο παιδιά στον Άγιο Νικόλαο είναι παχύσαρκα δήλωσε στην ΑΝΑΤΟΛΗ η Διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου Αργυρή Μανιουδάκη – Νικολαράκη.

Η κ. Νικολαράκη ανέφερε: «Μετρήσαμε την παχυσαρκία στα παιδιά του Αγίου Νικολάου, κυρίως τα κοριτσάκια ηλικίας 9 με 11 ετών, δηλαδή πριν μπουν στην εφηβεία και διαπιστώσαμε ότι ένα στα δύο παιδιά στον Άγιο Νικόλαο είναι παχύσαρκα!
Τα νούμερα αυτά είναι εντυπωσιακά.

"Sponsored links"

Έχουμε στοιχεία και από προηγούμενα χρόνια και η σημερινή εικόνα είναι χειρότερη. Μιλάμε για κορίτσια πριν την εφηβεία, μετά την οποία, όπως γνωρίζουμε, συχνά τρώνε έξω και γενικά δεν έχουν υγιεινή διατροφή. Αυτό αποτελεί καμπανάκι για την οικογένεια. Όταν το παιδί σου είναι 9 χρονών και είναι παχύσαρκο, δεν φταίει το παιδί, φταίει η οικογένεια», τόνισε με έμφαση η κ. Νικολαράκη.

Η κ. Μανιουδάκη – Νικολαράκη αναφέρθηκε ακόμη στο ποσοστό των ανεμβολίαστων παιδιών στον Άγιο Νικόλαο, καθώς τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί παρουσιάστηκαν στη διάρκεια των εργασιών του Παιδιατρικού Συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στα Χανιά.

Με βάση τα στοιχεία αυτά προκύπτει ότι ελάχιστα είναι τα παιδιά εκείνα που μένουν ανεμβολίαστα στην περιοχή κι αυτό για κάποιο σοβαρό λόγο. Το ποσοστό ανεμβολίαστων παιδιών στον Άγιο Νικόλαο φθάνει μόλις το 1%.

Μολονότι, τα στοιχεία αυτά είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, εντούτοις τα παιδιά που ακολουθούν κανονικά το εμβολιαστικό πρόγραμμα φτάνουν το 82%, ποσοστό το οποίο σύμφωνα με τη Διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής του Αγίου Νικολάου δεν είναι ικανοποιητικό, καθώς όπως η ίδια δηλώνει χαρακτηριστικά “δεν καλύπτει τον πληθυσμό στην περίπτωση μιας πιθανής επιδημίας”.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις