14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Η πατάτα εκτός από νόστιμη είναι και θεραπευτική

Ημερομηνία:

Στα εγκαύματα, στους πονοκεφάλους, στους ρευματικούς πόνους η τοποθέτηση τοπικά ωμής φέτας πατάτας ανακουφίζει απ’ τον πόνο.

Στα μεγάλα υψόμετρα όποιος υποφέρει απ’ τα συμπτώματα που προκαλούνται, ο χυμός της, βοηθά το άτομο που υποφέρει.

Επίσης επάλειψη με τριμμένη ωμή πατάτα εξαφανίζει το κριθαράκι του ματιού.

Ο πατατοχυμός είναι αποτελεσματικό μέσο ενάντια στη δυσπεψία, στις καούρες και σε κάθε πρόβλημα που έχει σχέση με την οξέωση του στομάχου.

Διατηρεί την υγεία του δέρματος. Ο κόνδυλός της έχει ενυδατικές, καταπραϋντικές και μαλακτικές ιδιότητες και καταπολεμά τις πρόωρες ρυτίδες του προσώπου και την ξηροδερμία των χεριών. Πλένομε μια ωμή πατάτα μεσαίου μεγέθους και χωρίς να την ξεφλουδίσουμε την περνάμε απ’ την ψιλή πλευρά του τρίφτη. Προσθέτομε τον χυμό μισού λεμονιού και τυλίγομε το μείγμα σ’ ένα κομμάτι ψιλής γάζας και το χρησιμοποιούμε ως κομπρέσα στις περιοχές που θέλομε. Ένα τέταρτο της ώρας είναι αρκετό για να φανούν τα αποτελέσματα αρκεί να την χρησιμοποιήσομε μόλις την τρίψομε γιατί οξειδώνεται γρήγορα.

Επίσης αν λιώσομε μια βραστή πατάτα μεσαίου μεγέθους και την ανακατέψομε μ’ έναν κρόκο αυγού και μία κουταλιά γάλα, θα έχομε μια καλή μάσκα προσώπου που αναζωογονεί το δέρμα. Απλώνομε το ζεστό (όχι καυτό) μείγμα στο πρόσωπό μας και μετά από ένα τέταρτο της ώρας ξεπλένομε καλά.

Ακόμα ο χυμός μιας ξεφλουδισμένης ωμής κατά προτίμηση βιολογικής πατάτας που θα πάρομε απ’ τον αποχυμωτή χρησιμοποιείται σαν λοσιόν στις ευαίσθητες και ξηρές επιδερμίδες.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...