Η περηφάνια του πατέρα Πολάκη για την κόρη του, το απόσπασμα από την Ασκητική και ο Καπετάν Μιχάλης

Κανένα σχόλιο

Περήφανος ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας για την κόρη του που του έστειλε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από την “Ασκητική” του Καζαντζάκη που θεώρησε ότι χαρακτηρίζει τον πατέρα της και τη στάση του στην πολιτική.

Ο Παύλος Πολάκης συνοδεύει το απόσπασμα με το εξής σημείωμα:

Όταν η κόρη σου (παρά κάτι 17) σου στέλνει αυτό το μήνυμα -απόσπασμα από την ασκητική του Καζαντζακη- με την παρακάτω σημείωση ….ΤΟΤΕ ΨΗΛΩΝΕΙΣ ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΙ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΖΩΗ :

"Sponsored links"

“Κάτι που μου μαθαίνει η στάση σου στη ζωή και στην πολιτική”:

Αφήνουμε τη θύρα μας ανοιχτή στην αμαρτία. Δε βουλώνουμε τα αυτιά μας να μην ακούσουμε τις  Σειρήνες. Δε δενόμαστε από φόβο στο κατάρτι μιας μεγάλης ιδέας. Μήτε παρατούμε το καράβι και χανόμαστε γρικώντας, φιλώντας τις Σειρήνες.

Παρά εξακολουθούμε την πορεία μας, αρπάζουμε και ρίχνουμε τις Σειρήνες στο καράβι μας και ταξιδεύουν κι αυτές μαζί μας. Τούτη είναι, σύντροφοι, η καινούργια Ασκητική μας!

Πάντως, φίλος της εφημερίδας μας έστειλε ως απάντηση ένα άλλο απόσπασμα, από ένα άλλο βιβλίο του Νίκου Καζαντζάκη, τον “Καπετάν – Μιχάλη”.

Eκεί, λέει ο συγγραφέας:

“Δεν είναι η λευτεριά πέσε πίτα να σε φάω. Είναι κάστρο, και το παίρνεις με το σπαθί σου. Όποιος δέχεται από ξένα χέρια τη λευτεριά, είναι σκλάβος.”

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις
τι παίζει τώρα στον kritifm1015

No upcoming events for today