15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Η Περιφέρεια Κρήτης ετοιμάζεται να αποφασίσει επέκταση του ωραρίου λειτουργίας έως τις 11 το βράδυ; Διαμαρτυρία την Πέμπτη έξω από την Περιφέρεια

Ημερομηνία:

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Ηρακλείου, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων, ο Σύνδεσμος Λογιστών και Υπαλλήλων Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου καταγγέλουν ότι η Περιφέρεια Κρήτης ετοιμάζεται να αποφασίσει την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων μέχρι τις 11 το βράδυ από 1η Απρίλη μέχρι 30 Νοέμβρη.

Γι’ αυτό το λόγο μάλιστα θα πραγματοποιηθεί και συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 17 Μαΐου στις 10 το πρωί έξω από το κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης.

Σε σχετικό κείμενο αναφέρονται τα εξής:

Καταγγέλουμε την προσπάθεια της ηγεσίας- πλειοψηφίας στην  Περιφέρεια Κρήτης, της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης και τα κοράκια του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Λιανικής Πώλησης Ελλάδας, που με το έτσι θέλω και παρά την αντίθεση από το σύνολο των εργαζομένων του νησιού και των συνδικαλιστικών τους οργάνων, αλλά και εργοδοτικών φορέων που εκφράζουν το δίκιο των αυτοαπασχολούμενων και μικρών εμπόρων, να κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για την πλήρη διεύρυνση του ωραρίου των εμπορικών καταστημάτων.

Συγκεκριμένα , την Πέμπτη 17/05/2018 εισηγούνται στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης, πρόταση που προβλέπει ανοιχτά μαγαζιά έως τις 11:00 το βράδυ από 1η Απρίλη έως 30 Νοέμβρη !!!!

Πέρυσι με τη δυναμική παρέμβαση στην περσινή συνεδρίαση της ΟΕΣΚ, κατάφεραμε να μην περάσουν οι μεθοδεύσεις των μεγαλεμπόρων και της ηγεσίας της Περιφέρειας Κρήτης. Η σταθερή και αταλάντευτη στάση μας, αυτή της υπεράσπισης των συμφερόντων των εργαζομένων,  στις ‘’διαβουλεύσεις’’ που καλούσε η εκάστοτε αντιπεριφέρεια με τους εργοδοτικούς φορείς και οι αποκαλύψεις των μεθοδεύσεών τους, συνέβαλε στην πάλη για την υπεράσπιση του ελεύθερου χρόνου, της Κυριακάτικης Αργίας, της οικογενειακής, κοινωνικής και προσωπικής ζωής μας.

Με τη στάση τους αποδεικνύουν, χωρίς ενδοιασμούς πλέον, ότι είναι τσιράκια των πολυεθνικών και δεν διστάζουν να πατήσουν πάνω στις ζωές μας, για να αυξήσουν τα κέρδη τους οι μεγαλέμποροι, που θα επωφεληθούν και θα επιβιώσουν από αυτό το μέτρο.

Η επέκταση του ωραρίου και η κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας είναι αίτημα που εξυπηρετεί μόνο τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων στο εμπόριο. Καταγγείλαμε τη στάση της πλειοψηφίας της ΟΕΣΚ, σε αυτή την κατεύθυνση και εις βάρος των αυτοαπασχολούμενων εμπόρων.

Αυτή είναι η ‘’δίκαιη ανάπτυξη’’ της κυβέρνησης και σ’ αυτή την κατεύθυνση συντάσσονται, η πλειοψηφία στους Δήμους και την Περιφέρεια Κρήτης  οι μεγαλέμποροι πανελλαδικά και τοπικά, αλλά και ο εργοδοτικός κυβερνητικός συνδικαλισμός.

Θα μας βρουν μπροστά τους!!!

Η επέκταση του ωραρίου είναι εις βάρος συνολικά της εργατικής- λαϊκής οικογένειας. Αφορά όλους τους εργαζόμενους και τους άνεργους σε όλους τους κλάδους. Αφορά του φτωχούς αγρότες, αφού από την περαιτέρω μονοπώληση του κλάδου θα πιέζονται ακόμα περισσότερο απ’ τα μονοπώλια στις τιμές και τις απαιτήσεις.

Απέναντι στο αντεργατικό- αντιλαϊκό μέτωπο Κυβέρνησης-Μεγαλεμπόρων-    Πλειοψηφίας Τοπικής Αυτοδιοίκησης- Εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού, οι εργαζόμενοι οργανώνουμε τον αγώνα μας σε κατεύθυνση σύγκρουσης με τα μονοπώλια και το πολιτικό τους προσωπικό.

Οικοδομούμε την κοινωνική συμμαχία με τους αυτοαπασχολούμενους μικρούς εμπόρους, τους φτωχούς αγρότες, τις γυναίκες, τους νέους και τις νέες  υπερασπίζουμε το δικαίωμα στην ξεκούραση, τον ελεύθερο χρόνο, την προσωπική, οικογενειακή και κοινωνική μας ζωή!!!

Θα κάνουμε τα πάντα να μην περάσουν τα σχέδια της ηγεσίας της Περιφέρειας και των μεγαλεμπόρων.

"google ad"

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, όλα τα σωματεία απ’ όλους τους κλάδους  να εκφράσουν την καταδίκη τους σε αυτή την προσπάθεια.

Καλούμε τους εργαζόμενους τους άνεργους και τους αυτοαπασχολούμενους  , σε δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας, την ώρα συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, την Πέμπτη 17/05 και ώρα 10:00 έξω από την Περιφέρεια.

Να μην τολμήσουν  να φέρουν καν το θέμα προς συζήτηση.

Δεν θα παζαρέψουμε ούτε ένα λεπτό από τον ελεύθερο χρόνο μας για εμάς, τα παιδιά μας και τις οικογένειες μας.

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 17/05 10:00πμ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...