16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Η Περιφέρεια συνεργάζεται με την Εκκλησία και τους φορείς για την περαιτέρω ανάπτυξη του ποιοτικού τουρισμού από τη Ρωσία

Ημερομηνία:

Στην περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού από τη Ρωσία στην Κρήτη και στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού μας, αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης μιλώντας στην έναρξη του διήμερου συνεδρίου «Ελληνορωσικές σχέσεις στον τουρισμό. Η Κρήτη στην Ρωσική αγορά» που πραγματοποιείται στο ωδείο Ρεθύμνου παρουσία αρχών, εκπροσώπων της Εκκλησίας, φορέων του τουρισμού από Ελλάδα-Ρωσία, της Αυτοδιοίκησης, του ΕΟΤ και επιχειρηματιών. Μάλιστα στη διάρκεια του συνεδρίου ο Περιφερειάρχης αποδέχτηκε και ανακοίνωσε την χρηματοδότηση πρότασης που υπέβαλλε ως ομιλητής ο καθηγητής υπεύθυνος των ανασκαφών της αρχαίας Ελεύθερνας Νίκος Σταμπολίδης για την ανάπτυξη δικτύου ιστορικών-πολιτιστικών διαδρομών σε δεκάδες μνημεία και πολιτιστικούς προορισμούς που είναι στην ευρύτερη περιοχή της αρχαίας Ελεύθερνας και στην ακτίνα από Αρκάδι-Ελεύθερνα μέχρι Μαργαρίτες. Η ανακοίνωση του Περιφερειάρχη έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από όλους και ιδιαίτερα από τον κ. Σταμπολίδη καθώς όπως αναφέρθηκε θα προωθείται οργανωμένα η προβολή και ανάδειξη της ιστορίας, του πολιτισμού του τόπου και θα ενδυναμώνεται ταυτόχρονα η ενδοχώρα.

Ο Περιφερειάρχης χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το συνέδριο που διοργανώνεται από το δήμο Ρεθύμνου, τον επίτιμο πρόξενο της Ρωσίας στην Κρήτη, την Ένωση Ξενοδόχων, επισημαίνοντας ότι Περιφέρεια Κρήτης συνεργάζεται στενά με την Εκκλησία, με όλους τους φορείς, με στόχο την περαιτέρω αύξηση του ποιοτικού τουριστικού ρεύματος από την μεγάλη αγορά της Ρωσίας για την ανάπτυξη-ενίσχυση του Θρησκευτικού τουρισμού, των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, το «πάντρεμα» διασύνδεσης του αγροτικού τομέα με τον τουρισμό για να μπορούν οι τουρίστες να γεύονται τα εκλεκτά αγαθά της Κρητικής γης κ.α. Ο κ. Αρναουτάκης αναφερόμενος στις δυνατότητες και τα πλεονεκτήματα που υπάρχουν επισήμανε τις κοινές αξίες, την κοινή θρησκευτική ταυτότητα στις δυο χώρες, την Ορθοδοξία που ενώνει. Ο Περιφερειάρχης επίσης ανέφερε ότι θα πρέπει να αντιμετωπιστούν τα όποια ζητήματα προκύπτουν όπως αυτό με την έκδοση visa στην αρχή της τουριστικής περιόδου, ενώ μιλώντας για τις δημόσιες υποδομές απευθύνθηκε στον παριστάμενο Υπουργό Ανδρέα Ξανθό να συνδράμει στο χρέος της Πολιτείας σε έργα ανάπτυξης όπως σε αεροδρόμια, δρόμους κ.α. Ο Περιφερειάρχης κλείνοντας συνεχάρη τους οργανωτές για το ενδιαφέρον συνέδριο και όλους τους συμμετέχοντες.

Επίσης στο συνέδριο από πλευράς Περιφέρειας παράλληλα με τον Περιφερειάρχη απηύθυνε χαιρετισμό η Αντιπεριφερειάρχης της ΠΕ Ρεθύμνου Μαρία Λιονή.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ