23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Η πραγματική αποκάλυψη πίσω από το “φάντασμα” του Cape Ray

Ημερομηνία:

Στη σημερινή έκδοση του «Αγώνα της Κρήτης» παραθέτουμε δύο διαφορετικά άρθρα – ένα από το flashnews.gr και ένα άλλο από το koutipandoras.gr– περί του πιθανού σημείου όπου βρίσκεται το CapeRay.
Παραθέτουμε τα σενάρια αυτά με κάθε επιφύλαξη και προς ενημέρωση του αναγνωστικού μας κοινού αν και θα λέγαμε προς όλους όσους βιάζονται να βρουν τα «φαντάσματα» αλλά και προς τους αναγνώστες μας να είναι αρκετά επιφυλακτικοί σχετικά με τις πληροφορίες περί του πιθανού σημείου στη Μεσόγειο όπου πραγματοποιείται η διαδικασία της υδρόλυσης εντός του CapeRay. Αυτά, δίχως να θέλουμε να μειώσουμε τη δουλειά κανενός δημοσιογράφου.

Είναι εμφανές πως πλέον ο έλεγχος έχει περάσει στο στρατό των ΗΠΑ και υπό αυτό το πρίσμα θα πρέπει να εξετάζουν οι δημοσιογράφοι την οποιαδήποτε πληροφορία . Στην πραγματικότητα μπορεί να μην αποκαλύπτουν αλλά να συσκοτίζουν την κοινή γνώμη.

Να είστε βέβαιοι, ότι θ’ ακούσουμε πολλά τέτοια σενάρια για το πού βρίσκεται το Cape Ray όσο διαρκεί αυτή η διαδικασία.

Όμως, αυτό που πραγματικά αποκαλύπτει η απόκρυψη του Cape Ray, το αναντίρρητο γεγονός είναι – κι αυτό που θα έπρεπε να μας προβληματίζει πιο έντονα – ότι εντός των συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξελίσσεται ένα σενάριο που παραπέμπει σε εμπόλεμη ζώνη.

Στο οποίο σενάριο ο «εχθρός», αυτός δηλαδή που πρέπει να παραπλανηθεί για να εκπληρωθούν οι στόχοι, είναι οι λαοί του νότου της Ευρώπης που αντιμετωπίζονται ως εν δυνάμει τρομοκράτες και όχι ως πολίτες που έχουν το δικαίωμα να πληροφορηθούν για μία τόσο σημαντική διαδικασία που συμβαίνει στην περιοχή τους.

Γιατί αυτό που συμβαίνει με το πλοίο – φάντασμα Cape Ray, που το αναζητούμε και δεν το βρίσκουμε, δεν είναι καθόλου διαφορετικό απ’ αυτο που συμβαίνει κατά τη διάρκεια πολέμων, όταν η χρήση και η διαχείριση πληροφοριών και επικοινωνιών χρησιμοποιούνται με τέτοιο τρόπο ώστε να διασφαλιστεί ένα συγκριτικό πλεονέκτημα απέναντι στον «εχθρό». Το λένε και “information warfare”:

Information warfare may involve collection of tactical information, assurance(s) that one’s own information is valid, spreading of propaganda or disinformation to demoralize or manipulate the enemy and the public, undermining the quality of opposing force information and denial of information-collection opportunities to opposing forces.

Γιατί, για να το κάνουμε όσο πιο ξεκάθαρο γίνεται, και ας επαναλαμβάνομαι, από τη στιγμή που η Ε.Ε. αποδέχεται ότι έδαφος χωρών της μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως επέκταση μίας σκακιέρας πολέμου, τότε, και η ύπαρξη μελετών και οι διαβεβαιώσεις, η απόλυτη διαφάνεια στη διαδικασία και ότι άλλο συμβαίνει σε παρόμοιες περιπτώσεις καταστροφής τέτοιων επικίνδυνων ουσιών σε χώρες όπου επικρατεί ειρήνη, πλέον δεν ισχύει.

Η αποδοχή εκ μέρους της Ε.Ε. ότι περιοχές της μπορούν να τελούν υπό ένα ιδιότυπο καθεστώς πολέμου και η σιωπηλή συναίνεση που προσέφερε η ελληνική κυβέρνηση επιτρέπουν σε πλοία να εξαφανίζονται και να εμφανίζονται, επιτρέπουν την απουσία πληροφόρησης και διαφάνειας, μετατρέπουν τους πολίτες σε «εν δυνάμει επικίνδυνους».

Και ναι, συμβαίνει με τη συναίνεση της «δημοκρατικής» Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΟΗΕ. Αυτό είναι το πιο ουσιώδες.

Κι αυτό είναι το μόνο που πραγματικά μας αποκαλύπτει η απόκρυψη του Cape Ray.

Γ.Α.

Αποκαλύπτουμε πού καταστρέφονται τα χημικά της Συρίας – η απόρρητη τοποθεσία του CAPERAY

0Επιβεβαιώνεται πλήρως η αποκάλυψη του koutipandoras.gr, ότι η θέση του CAPERAY, του πλοίου-φαντάσματος πάνω στο οποίο καταστρέφονται τα χημικά της Συρίας, προδίδεται από τον εντοπισμό των συνοδευτικών της επιχείρησης πλοίων.

"google ad"

Σύμφωνα με τις νέες πληροφορίες, γίνεται πλέον φανερό πως η -απόρρητη- τοποθεσία του πλοίου του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, πάνω στο οποίο γίνεται η υδρόλυση των χημικών της Συρίας, βρίσκεται περίπου 100 χιλιόμετρα δυτικά της Κισσάμου.

Το koutipandoras.gr είχε αρχικά αποκαλύψει την ύπαρξη ενός σταθμευμένου τάνκερ, του SNFEDERICA, δυτικά της Κισσάμου, το οποίο παρέμενε σε αδράνεια για πολλές μέρες, καθώς επρόκειτο για πλοίο ανεφοδιασμού. Ακόμη, σύμφωνα με γερμανικές πηγές, το γερμανικό πολεμικό SCHLESWIGHOLSTEIN είχε αναλάβει τη συνοδεία του CAPERAY, ωστόσο και αυτό είχε κλειστές τις επικοινωνίες για να αποφευχθεί ο εντοπισμός του. Το koutipandoras.gr το είχε εντοπίσει, ως αγνώστου ταυτότητος γερμανικό στρατιωτικό πλοίο, για λίγα λεπτά της ώρας, χωρίς ωστόσο να καταστεί δυνατή η ταυτοποίησή του. Μέχρι και σήμερα, το σήμα που εξέπεμπε το SCHLESWIG-HOLSTEIN παρέπεμπε σε πλοιάριο της αστυνομίας στην βόρεια Γερμανία. Ήταν, δηλαδή, σήμα παραπλάνησης.

Τα σημερινά δεδομένα όμως, φέρνουν την επιβεβαίωση της έρευνας. Αυτή τη στιγμή, το τάνκερ του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, OILER 195, το οποίο χθες εμφανίστηκε να πλέει προς το σημείο του SNFEDERICA, αφού είχε παραλάβει κάποιου είδους φορτίο ανοιχτά της Σικελίας, φάινεται να πλέει παράλληλα και πολύ κοντά στο “αληθινό” SCHLESWIGHOLSTEIN, το οποίο βρίσκεται νότια του SNFEDERICAκαι έχει ενεργοποιήσει τις επικοινωνίες για να δεχθεί ανεφοδιασμό από το OILER 195. 

Αποδεικνύεται δηλαδή πως, εφόσον το SCHLESWIG-HOLSTEIN είναι συνοδευτικό του CAPERAY και βρίσκεται αυτή τη στιγμή νοτιοδυτικά της Κισσάμου, πράγματι το CAPERAY βρίσκεται κάπου μεταξύ των δύο πολεμικών και του SNFEDERICA, στο σημείο δηλαδή που το koutipandoras.gr είχε αρχικά υποδείξει.

 

Πλοίο-φάντασμα το CapeRay-Η πιθανή τοποθεσία όπου βρίσκεται

0Μυστήριο καλύπτει το ακριβές σημείο στο οποίο βρίσκεται το πλοίο CapeRay στο οποίο – όπως ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ – έχει ξεκινήσει η διαδικασία αδρανοποίησης περίπου 600 μετρικών τόνων απο το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας.

Στο “μικροσκόπιο” του ενδιαφέροντος βρίσκεται η ιστοσελίδα marinetraffic.com, στην οποία με ένα ειδικό σύστημα αναμεταδοτών, καταγράφεται το στίγμα όλων των σκαφών των οποίων είναι σε λειτουργία ή σε ακτίνα λήψης, ο ασύρματός τους.

Το βέβαιο είναι πως στο CapeRay έχει επιβληθεί “σιγή ασυρμάτου” τουλάχιστον απο την έναρξη της επιχείρησης με αποτέλεσμα να μην καταγράφεται πουθενά το στίγμα του.

Επίσης ενδιαφέρον έχει το ότι στο σύστημα του marinetraffic κάποια πολεμικά σκάφη εμφανίζονται ως “απροσδιόριστα” με γκρίζο χρώμα, χωρίς να παρέχονται στοιχεία για την ταυτότητά τους.

Με αυτά τα δεδομένα, η παρατήρηση εστιάζεται σε σκάφη τα οποία βρίσκονται καταμεσής του πελάγους και είτε κινούνται με πολύ αργές ταχύτητες ή έχουν σβήσει τις μηχανές τους.

Το Flashnews.gr εντόπισε τέτοιες “περίεργες” συνθήκες απο το πρωί της Τρίτης 8/7, στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Πελοπονήσου και Σικελίας και συγκεκριμένα σε απόσταση περίπου 140 ναυτικών μιλίων και απο τις δύο ακτές και 220 ναυτικών μιλίων απο την Κρήτη.
Όπως φαίνεται στον χάρτη, στις 8/7 απο τις 10:00 – 11:00 πμ στην συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή υπήρχε ακινητοποιημένο ένα απροσδιόριστης ταυτότητας σκάφος (γκρί ρόμβος).

Μια ώρα μετά, στις 12:00 εμφανίστηκε στο ίδιο σημείο, ακινητοποιημένο το τάνκερ Ncc-Reem σημαίας Σαουδικής Αραβίας (κόκκινος ρόμβος)

Όμως στις 18:00 μμ της Τρίτης, το στίγμα του τάνκερ εξαφανίστηκε ενώ στο ίδιο σημείο υπήρχε ένα απροσδιόριστο σκάφος με αριθμό 403528013.

Στις 19:46 ξαναεμφανίστηκε ως ακινητοποιημένο το Ncc-Reem όπως και ένα ακόμη τάνκερ με σημαία Χόνγκ Κόνγκ λίγο πιό βόρεια.

Στις 21:14 το τάνκερ έχει πάλι εξαφανιστεί, ενώ στην θέση του φαίνεται ως ακίνητο το απροσδιόριστο σκάφος με αριθμό 403528013 το οποίο φαινόταν να κινείται στις 18:00 μμ.

Τετάρτη 9/7 στις 16:00 μμ η κατάσταση δεν έχει αλλάξει με τα δύο τάνκερ να βρίσκονται στο ίδιο ακριβώς σημείο.

Βέβαια, υπάρχουν και άλλα σκάφη που είτε κινούνται αργά, είτε σταματούν να κινούνται και ειδικά σε ότι αφορά στα τάνκερ, υπάρχουν και άλλοι λόγοι, όπως το να περιμένουν οδηγίες ή εντολές για το σε ποιό λιμάνι θα κατευθυνθούν.

Όμως το γεγονός της απόλυτης μυστικότητας που έχουν επιβάλλει οι Αμερικανοί για το σημείο στο οποίο γίνεται η επεξεργασία του χημικού οπλοστασίου, το μόνο που επιτυγχάνει είναι να μεγαλώνει την ανησυχία των πολιτών.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...

Συγκέντρωση της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ μπροστά στις Ευρωεκλογές του Ιούνη

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση την...