Η Πρωτοβουλία Πολιτών – Πρώτα ο Άνθρωπος στηρίζει τις κινητοποιήσεις των νέων για την Κλιματική Αλλαγή

Κανένα σχόλιο

Τη στήριξή της στις παγκόσμιες κινητοποιήσεις για το κλίμα που θα πραγματοποιηθούν από 20 έως 27 Σεπτεμβρίου εκφράσει η δημοτική παράταξη “Πρωτοβουλία Πολιτών – Πρώτα ο Άνθρωπος”.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

Με μια εβδομάδα κινητοποιήσεων, από τις 20 έως τις 27 Σεπτέμβρη, εν όψει της Συνδιάσκεψης Κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για το Κλίμα, στη Νέα Υόρκη, στις 23 Σεπτέμβρη, οι νέοι όλου του κόσμου μας καλούν να στηρίξουμε το δικαίωμά τους να ονειρεύονται το μέλλον τους.

"Sponsored links"

Το μαθητικό κίνημα παγκοσμίως, παίρνοντας τη σκυτάλη από την δεκαπεντάχρονη σουηδή ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ, ενωμένο επί μήνες τώρα διαδηλώνει με τον ακτιβισμό «Παρασκευές για το Κλίμα» ότι ο πλανήτης δεν έχει άλλο χρόνο. Η επιστημονική κοινότητα, στο πλευρό των νέων, προειδοποιεί εμφατικά εδώ και χρόνια ότι πλέον οι αλλαγές θα πρέπει να περάσουν στο επίπεδο του κατεπείγοντος και όχι σε ευέλικτες φορολογικές κυρώσεις περί εκπομπής ρύπων που -επιχειρούσαμε να- ακολουθούμε μέχρι τώρα παγκοσμίως. Η κλιματική αλλαγή είναι ήδη εδώ. Η αύξηση της συχνότητας και της έντασης των ακραίων καιρικών φαινομένων -που γνωρίσαμε και στην πόλη μας τον περασμένο χειμώνα-, η άνοδος της στάθμης των θαλασσών, η πρόκληση ασθενειών στον άνθρωπο, είναι μερικές από τις επιπτώσεις που είναι ήδη παρούσες και προσδίδουν στο πρόβλημα εξαιρετικά επείγοντα χαρακτήρα.

Την Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη, σε μεγάλες πόλεις, οι πολίτες όλου του κόσμου καλούμαστε να παραστούμε σε κινητοποιήσεις για να δηλώσουμε με την παρουσία μας ότι τα βλέμματα όλων είναι πάνω στους ηγέτες των μεγάλων χωρών – ρυπαντών του πλανήτη. Καλούμαστε να σταθούμε για μια στιγμή και να σκεφτούμε πώς ο καθένας μας μπορεί να μειώσει το οικολογικό του αποτύπωμα στον πλανήτη, με ποιες μικρές μεταβολές στην καθημερινότητα, στον τρόπο που καταναλώνουμε, που μετακινούμαστε, μπορούμε να γίνουμε μέρος της αλλαγής.

Οι Δήμοι με τη σειρά τους αποτελούν μια μονάδα ικανή και αναγκαία για την αλλαγή. Η ενεργειακή αυτάρκεια στα δημοτικά κτίρια, η αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού, η επιμονή στην εκπαίδευση για την ανακύκλωση, η προώθηση της διατροφικής αυτάρκειας και της καλλιέργειας τοπικών προϊόντων, η πρόταξη εναλλακτικών στη μονομερή τουριστικοποίηση, είναι μερικές από τις προτεραιότητες που οφείλει να αναλάβει ο Δήμος Χανίων ως χρέος στις μελλοντικές γενιές. Οι επιλογές είναι διαρκώς μπροστά μας να κάνουμε πράξη την ευημερία όλων και τη βιώσιμη πρόοδο με πρωτεύον μέλημα το περιβάλλον.

Η Πρωτοβουλία Πολιτών – Πρώτα ο Άνθρωπος συμμετέχει και στηρίζει τις κινητοποιήσεις των νέων και των πολιτών όλου του πλανήτη. Θα συνεχίσει να είναι παρούσα στην προσπάθεια εντός και εκτός δημοτικού συμβουλίου ώστε η περιβαλλοντική και οικολογική δικαιοσύνη να γίνεται πράξη με κάθε αφορμή, άρρηκτα συνδεδεμένες με την κοινωνική δικαιοσύνη.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις