Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρασημοφόρησε τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη για τη βράβευσή της με το βραβείο Νέλσον Μαντέλα

Κανένα σχόλιο

Μια ακόμη τιμητική διάκριση για τη Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και το έργο της. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου την παρασημοφόρησε με τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος της Ευποιΐας για τις υπηρεσίες της προς την πατρίδα και τις πράξεις φιλανθρωπίας, οι οποίες αναγνωρίστηκαν και διεθνώς από τον ΟΗΕ με το Βραβείο Νelson Mandela 2020.


Πρόκειται για την κορυφαία Πολιτιακή αναγνώριση. Ο Μεγαλόσταυρος του Τάγματος της Ευποιΐας είναι η ύψιστη τάξη του Τάγματος της Ευποιΐας και απονέμεται μόνο σε γυναίκες, Ελληνίδες και αλλοδαπές, για εξαιρετικές υπηρεσίες που προσέφεραν στην Πατρίδα, για πράξεις φιλανθρωπίας και για άριστες επιδόσεις στα γράμματα και τις τέχνες.


Η κ. Σακελλαροπούλου μίλησε για το έργο την προσφορά και τις αξίες της κ. Βαρδινογιάννη: «Η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη είχε στη ζωή της τη δυνατότητα να κάνει πιο ασφαλείς και προσωπικές επιλογές. Διάλεξε όμως το δρόμο της προσφοράς με επίκεντρο αρχικά τα παιδιά και στη συνέχεια το τεράστιο θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Θα σταθώ στο ιδιαίτερα σημαντικό έργο της με το Σύλλογο «ΕΛΠΙΔΑ» για τον παιδικό καρκίνο που μετρά ήδη 30 χρόνια. Ως Πρέσβης Καλής Θελήσεως της UNESCO στηρίζει προγράμματα δράσης για την ίση πρόσβαση στην εκπαίδευση, την προστασία γυναικών και κοριτσιών σε υποβαθμισμένες κοινωνίες, την εξάλειψη των διακρίσεων, την προστασία των ευάλωτων συνανθρώπων μας, την κλιματική αλλαγή. Το Ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» σε συνεργασία με το Ίδρυμα Robert F. Kennedy Human Rights για τα ανθρώπινα δικαιώματα παρουσίασε πρόσφατα το Πρόγραμμα «Λέμε την αλήθεια στην εξουσία» με στόχο την εξοικείωση της εκπαιδευτικής κοινότητας με την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Μέσα από όλες αυτές τις δράσεις προωθούνται οι ιδέες της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού και ενθαρρύνονται ιδίως οι νέοι σε όλο τον κόσμο να διεκδικούν και να υπερασπίζονται τα δικαιώματα και τις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης για ένα κόσμο ελευθερίας, δημοκρατίας και ισότητας. Σε αναγνώριση αυτού του σπουδαίου ανθρωπιστικού έργου της απονεμήθηκε πρόσφατα το Βραβείο Nelson Mandela από τον ΟΗΕ. Αποδέχθηκα ευχαρίστως την εισήγηση του Υπουργού Εξωτερικών για την απονομή στην κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη του παρασήμου του Μεγαλόσταυρου του Τάγματος της Ευποιΐας ως αναγνώριση του έργου της».

"Sponsored links"


Η συγκίνηση για την κ. Βαρδινογιάννη ήταν κάτι περισσότερο από εμφανής όταν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας της έδινε αυτή τη διάκριση. Η κ. Βαρδινογιάννη ευχαρίστησε την Κατερίνα Σακελλαροπούλου και δήλωσε: «Εξοχότατη κυρία Πρόεδρε της Δημοκρατίας, σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για τα καλά σας λόγια! Με ιδιαίτερη συγκίνηση, αίσθημα ευθύνης και αγάπης για την πατρίδα μας την Ελλάδα, λαμβάνω αυτή την ύψιστη τιμητική διάκριση. Είναι για μένα πολύ μεγάλη τιμή να μου την απονείμετε και δεν βρίσκω λόγια αρκετά να σας εκφράσω με ταπεινότητα την μεγάλη μου ευγνωμοσύνη. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τα Ηνωμένα Έθνη και όλα τα Κράτη-Μέλη ξεχωριστά, που με τίμησαν με το Βραβείο Νέλσον Μαντέλα. Μια διάκριση που ούτε μπορούσα ποτέ να φανταστώ στη ζωή μου. Γιατί αυτό το βραβείο δεν ανήκει σε εμένα, αλλά ανήκει στην Ελλάδα μας και στον Ελληνικό λαό.

Ο Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών μου ανέθεσε να συνεχίσω το έργο του Νέλσον Μαντέλα και θα προσπαθήσω να φανώ αντάξια των προσδοκιών του. Αισθάνομαι τυχερή, που τον γνώρισα μέσα στην οικογένεια της UNESCO. Γιατί ο Νέλσον Μαντέλα υπήρξε ένας χαρισματικός ηγέτης και οραματιστής, που επηρέασε όλη μου τη ζωή και με ενέπνευσε να την αφιερώσω στα ανθρώπινα δικαιώματα, και στους ανθρώπους, που έχουν ανάγκη. Θα ήθελα να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τον σύζυγό μου Βαρδή και τα αγαπημένα μας παιδιά και εγγόνια γιατί χωρίς τη στήριξή τους δεν θα είχα επιτύχει αυτό το έργο. Σε αυτές τις δύσκολες ώρες για τον πλανήτη μας, εύχομαι η Ελλάδα μας να παραμείνει ακλόνητος θεματοφύλακας των αιώνιων αξιών και όλοι οι λαοί να εργαστούν μαζί για το καλό της ανθρωπότητας. Εύχομαι κάθε επιτυχία στην μεγάλη εθνική σας αποστολή για τη χώρα μας και στην πραγματοποίηση των ευγενών στόχων σας. Σας ευχαριστώ πολύ».


Παρόντες στην τελετή ήταν τα παιδιά και τα εγγόνια της κ. Βαρδινογιάννη τα οποία όπως είπε είναι «ότι πολυτιμότερο έχει στη ζωή της».

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις