Η πόλη που απαγορεύει με διάταγμα το «υπερβολικό» γάβγισμα των σκύλων

Κανένα σχόλιο

Ήταν τον προηγούμενο μήνα όταν η Τεχεράνη ανακοίνωσε πως θα επιβάλει πρόστιμο σε όσους πολίτες βγαίνουν βόλτα συνοδευόμενοι από τα σκυλιά τους ή σε όσους τα μεταφέρουν με τα αυτοκίνητά τους.

Η είδηση μας φάνηκε περίεργη μέχρι που διαβάσαμε στο BBC πως από την Δευτέρα οι ιδιοκτήτες σκύλων στην περιοχή Feuquières θα καλούνται να πληρώσουν πρόστιμο 68 ευρώ σε περίπτωση που ο σκύλος τους γαβγίζει παρατεταμένα και έντονα.

Ο δήμαρχος μάλιστα επισημαίνει πως η απαγόρευση ήταν αναγκαία εξαιτίας των σκυλιών που γαβγίζουν μέρα και νύχτα και προκαλούν έντονο θόρυβο.

"Sponsored links"

Όπως ήταν αναμενόμενο, πλήθος ακτιβιστικών οργανώσεων εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην απόφαση του δημάρχου μιλώντας για καταπάτηση των δικαιωμάτων των ζώων.

«Στόχος μας δεν είναι οι άνθρωποι να μην έχουν σκυλιά και φυσικά δεν θα επιβάλλουμε ποινές με το παραμικρό γάβγισμα», είπε ο δήμαρχος στη γαλλική εφημερίδα Le Parisien.

«Η πόλη δεν έχει τίποτα εναντίον των σκύλων, αλλά αν αποφασίσετε να έχετε έναν, τότε να τον εκπαιδεύετε», διευκρίνισε.

Το διάταγμα μεταξύ άλλων απαγορεύει την παραμονή των σκύλων σε κλειστούς χώρους χωρίς οι ιδιοκτήτες να βρίσκονται κοντά για να σταματήσουν το γάβγισμα.

Οι παραβάτες θα λαμβάνουν πρόστιμο για την κάθε καταγγελία που θα κατατίθεται εναντίον τους. Άλλωστε η υπογραφή του διατάγματος ήταν αποτέλεσμα των δεκάδων καταγγελιών που φτάνουν στα χέρια των αρχών.

Ο δήμαρχος εξήγησε πως η απόφαση πάρθηκε επειδή δεν βρίσκονταν άλλη λύση. Ο Στέφεν Λαμάρτ, πρόεδρος της Ένωσης για την Προστασία των Δικαιωμάτων των Ζώων, ήταν μεταξύ αυτών που καταδίκασαν την κίνηση.

«Μπορεί επίσης να σταματήσει τον ήχο της καμπάνας την Κυριακή το πρωί», δήλωσε ο Λαμάρτ στην εφημερίδα Le Monde. «Τα σκυλιά έχουν στόμα, για να μπορούν να γαβγίζουν», είπε ενώ συμπλήρωσε πως σκοπεύει να ασκήσει έφεση ενώπιον του τοπικού δικαστηρίου.

"Sponsored links"

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις