15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Η Ρωσίδα αθλήτρια του επί κοντώ Ισινμπάγεβα λέει: “Χωρίς εμένα δεν υπάρχει χρυσό”

Ημερομηνία:

Η Κατερίνα Στεφανίδου ίσως να μην είχε κερδίσει το χρυσό αν είχε επιτραπεί στη ρωσίδα κορυφαία αθλήτρια του κόσμου Έλενα Ισιμπάγεβα να συμμετάσχει στους αγώνες.

Η απόφαση αποκλεισμού όλων των Ρώσων αθλητών του στίβου “πλήγωσε” την κορυφαία όλων των εποχών στο άλμα επί κοντώ των γυναικών και η απόσυρσή της από τη δράση ήρθε χωρίς να διεκδικήσει ακόμη ένα μετάλλιο.

Στο Ρίο ντε Τζανέιρο η Ισινμπάγεβα ταξίδεψε ως θεατής και επέλεξε ν’ ανακοινώσει την οριστική απόσυρσή της λίγες ώρες πριν από τον τελικό του αγωνίσματός της. Εκεί που θα ήθελε πολύ να είναι παρούσα, εκεί που συμμετείχε η δική μας Κατερίνα Στεφανίδη και κέρδισε το χρυσό.

Η “τσαρίνα των αιθέρων” παρέθεσε συνέντευξη Τύπου και ανέφερε μεταξύ άλλων: “Είμαι πολύ χαρούμενη που έχω εκπληρώσει τα όνειρά μου. Κέρδισα όλα τα μετάλλια και τους πιθανούς τίτλους. Κέρδισα κυρίως την εμπιστοσύνη και την αγάπη του κόσμου παγκοσμίως.

Στα τέλη Ιουνίου έκανα 4μ90 στο Ρωσικό Πρωτάθλημα και με τον προπονητή μου σκοπεύαμε να πηδήξουμε 5μ10 βελτιώνοντας το παγκόσμιο ρεκόρ. Δεν είχα καμία αμφιβολία για τις ελπίδες μου. Πίστευα στη νίκη, θα υπάρξει ένας τελικός χωρίς εμένα. Δεν είμαι θυμωμένη με τις αθλήτριες, δεν είναι δικό τους λάθος. Όμως μια νίκη χωρίς την Ισινμπάγεβα δεν είναι πραγματικά χρυσή”.

Στα 34 της δεν θα πηδάει πλέον πάνω από τον πήχη. Βάζει νέους στόχους και έχει νέα εμπόδια να υπερβεί.

Φεύγει πάντως με τρία ολυμπιακά (δύο χρυσά, ένα χάλκινο), εννέα παγκόσμια (επτά χρυσά, ένα αργυρό, ένα χάλκινο) και τρία ευρωπαϊκά (δύο χρυσά, ένα αργυρό) μετάλλια σε επίπεδο γυναικών.

Και φυσικά το παγκόσμιο ρεκόρ των 5μ06 από το 2009.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=PwJsmDowiYU”]

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ