18.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Η σημασία της Σούδας πρώτο μάθημα για νέους αμερικανούς ναυάρχους

Ημερομηνία:

Επισκέψεις στην βάση της Σούδας και μελέτη του ρόλου και της σημασίας στο πλαίσιο των συμμαχικών και αμερικανικών σχεδίων ασφαλείας,περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα CAPSTONE, ένα κοινό πρόγραμμα στρατιωτικής εκπαίδευσης των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ για τους νεοπροαχθέντες σε ταξιάρχους ή υποναυάρχους και ομοιοβάθμους ανώτατους αξιωματικούς ή πολίτες νεοδιορισθέντες ως ανώτερα στελέχη των υπηρεσιών τους.Στις φωτογραφίες μερικοί αμερικανοί αξιωματικοί της κατηγορίας αυτής κατά την επίσκεψή τους , πριν λίγες ημέρες, σε αποθήκη πυρομαχικών στις εγκαταστάσεις στο λιμάνι της Σούδας, μαζί με τον Ελληνα διοικητή η Ελλάδα, Στέλιο Παπαδάκη, (δεύτερος από δεξιά), και στην υποδοχή τους στο πλαίσιο εκδήλωσης τoυ προγράμματος CAPSTONE. Στην τρίτη φωτό, στο αμφιθέατρο ενημέρωσης, στο σλάιτς που προβάλλεται φαίνεται θέση της βάσης της Σούδας σε σχέση με τις τρεις εισόδους της Μεσογείου.

Το Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας των ΗΠΑ διεξάγει από το 1982 την πρόγραμμα CAPSTONE στο Fort Lesley J. McNair στην Ουάσιγκτον, DC. Ο στόχος του μαθήματος είναι να εξασφαλίσει τους ανώτερους και ανώτατους στρατιωτικούς ηγέτες να κατανοήσουν πώς οι στρατιωτικές δυνάμεις και άλλα στοιχεία της εθνικής εξουσίας των ΗΠΑ θα ενταχθούν και θα χρησιμοποιηθούν για την υποστήριξη των εθνικών στρατιωτικών στρατηγικών, και πώς η από κοινού, μεταξύ των διάφορων φορέων και πολυεθνικές επιχειρήσεις υποστηρίζουν στρατηγικούς τους εθνικούς στόχους των ΗΠΑ..Ξεκίνησε με διάρκεια 11 εβδομάδες και μετά έγινε σε δυο τμήματα 6 εβδομάδων – υποχρεωτικό για όλους τους νέους στρατηγούς και ναυάρχους από το 1986.Τα μαθήματα απαιτούν εντατική προσωπική συμμετοχή από την πλευρά του κάθε εκπαιδευόμενου μέσω της συμμετοχής σε σεμινάρια, περιοδείες, συζητήσεις, και τα τρέχοντα ζητήματα που ασκούν.Το περιεχόμενο των μαθημάτων είναι αυστηρά διαβαθμισμένο και άπτεται θεμάτων υψηλής στρατηγικής και επιχειρησιακής αξίας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στρατόπεδο Μαρκοπούλου: Ένας χρόνος μετά

Η Πρωτοβουλία Χανιωτών για το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου με ανακοίνωσή...

Οι Κρητικοί υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΜέΡΑ25

Παρουσιάστηκε χθες στην πλήρη του σύνθεση το ευρωψηφοδέλτιο μάχης...

Κασσελάκης: Δε μας αφορούν οι νεοναζί ψηφοφόροι

Ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε στην αντεπίθεση για το σχόλιο του Νίκου Ρωμανού, ο...