Η Σιγκαπούρη σε ύφεση μετά τη συρρίκνωση της οικονομίας κατά 40%

Κανένα σχόλιο

Η Σιγκαπούρη εισήλθε από τεχνική άποψη σε ύφεση το δεύτερο τρίμηνο, καθώς η οικονομική δραστηριότητα έκανε βουτιά στο κενό και συρρικνώθηκε κατά 41,2% το διάστημα αυτό σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με προκαταρκτικά δεδομένα που ανακοινώθηκαν σήμερα από το υπουργείο Εμπορίου και Βιομηχανίας της ασιατικής χώρας.

Σε ετήσια βάση, το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 12,6%, σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου.

Η οικονομία της Σιγκαπούρης, πολύ εξαρτημένη από το διεθνές εμπόριο, χτυπήθηκε σκληρά εξαιτίας των μέτρων σε εθνικό και διεθνές επίπεδο για την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού.

"Sponsored links"

Με τη δημοσιοποίηση των δεδομένων σήμερα για το δεύτερο τρίμηνο, που καταγράφουν συρρίκνωση του ΑΕΠ, η χώρα εισήλθε επίσημα σε ύφεση για πρώτη φορά έπειτα από μια δεκαετία και πλέον.

Η τεράστια πτώση του ΑΕΠ το δεύτερο τρίμηνο οφειλόταν «στα μέτρα που εφαρμόστηκαν από την 7η Απριλίου ως την 1η Ιουνίου για να επιβραδυνθεί η εξάπλωση» της πανδημίας του κορονοϊού, ειδικά στην αναστολή λειτουργίας «όλων των υπηρεσιών που δεν κρίθηκαν απολύτως απαραίτητες και των περισσότερων χώρων εργασίας», εξήγησε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του, καθώς και στην «ασθενική εξωτερική ζήτηση στο πλαίσιο της πτώσης της παγκόσμιας οικονομικής δραστηριότητας».

Η Σιγκαπούρη χαρακτηρίζεται συχνά «καναρίνι στο ανθρακωρυχείο», κάτι σαν πρόδρομος δείκτης για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, καθώς το μικρό κράτος της Ασίας είναι πολύ ευάλωτο σε εξωτερικά σοκ. Τα δεδομένα που ανακοίνωσε αποτελούν ανησυχητικό σημάδι για την παγκόσμια οικονομία.

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις