Πρωτοβουλία Αντίστασης για την ανεξήγητη έκρηξη στα Χανιά: “Μπλεκόμαστε άσχημα!”

Κανένα σχόλιο

Ανακοίνωση Πρωτοβουλίας Αντίστασης μετά την ανεξήγητη έκρηξη που αναστάτωσε τον νομό Χανίων:

Έξω στα μπαλκόνια πάλι οι Χανιώτες, φόβος και ανησυχία για το νέο κρότο που ακούστηκε στην πόλη μας. Συνέχεια των προηγούμενων κρότων του καλοκαιριού, που όμως πολλαπλασιάζουν τις ανησυχίες, όντας σε μια περίοδο κλιμακούμενης έντασης και κόντρας ΗΠΑ – ΙΡΑΝ, όξυνσης των ανταγωνισμών μεταξύ των ιμπεριαλιστών και της αντιδραστικής κόντρας αστικών τάξεων Ελλάδας Τουρκίας για όμορρους ρόλους και βλέψεις.

Σύσσωμη η ελληνική πλουτοκρατία και οι κυβερνήσεις τους, όλο το πολιτικό προσωπικό ομονοούν στο δόγμα ”γη και ύδωρ” στους Αμερικάνους φονιάδες, ενίσχυση και άπλωμα των βάσεων-μαγνητών πολέμου και ολέθρου, φέρτε κι άλλα αεροπλάνα και βαπόρια όταν την ίδια ώρα ο λαός πεινάει.

"Sponsored links"

Μπλεκόμαστε άσχημα! Κι αν τα χειρότερα των σεναρίων αργήσουν να έρθουν, δεδομένη είναι η τρομοκρατία, το κλίμα υποταγής και πειθάρχησης, ο μιλιταρισμός, η φασιστικοποίηση. Θέλουν να μας εθίσουν στον πόλεμο και την καταστροφή!

Να αντισταθούμε στην μετατροπή της πόλης και ολάκερης της χώρας σε πολεμικό ορμητήριο! Να αγωνιστούμε για την ειρήνη, τη φιλία με τους γύρω λαούς!

Να παλέψουμε ενάντια στο καθεστώς του βαθέματος της εξάρτησης, στα σχέδια κεφάλαιου-ιμπεριαλισμού. Άλλος δρόμος, πέρα από το δρόμο της αντίστασης, της μαζικής αντιπολεμικής αντιιμπεριαλιστικής πάλης δεν υπάρχει!

Να σπάσουμε το κλίμα μοιρολατρίας και φόβου απέναντί τους, παίρνοντας κουράγιο από το Γαλλικό λαό που ένα μήνα αντιστέκεται και απεργεί, από τα εκατομμύρια απεργών στην Ινδία, από τα εκατομμύρια λαού στις χώρες τις λατινικής αμερικής.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις