19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Η συγκλονιστική ανάρτηση της Ίνας Ταράντου για τον Ανδρέα Γιακουμάκη

Ημερομηνία:

Ο θάνατος του Βαγγέλη Γιακουμάκη, του σπουδαστή από την Κρήτη, συγκλόνισε ολόκληρη την Ελλάδα και υπήρξε η αιτία για να αναθεωρηθεί η προσπάθεια εξάλειψης του φαινομένου του σχολικού εκφοβισμού σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Οι φιγούρες των βαρυπενθούντων γονιών του, και ιδιαίτερα η βιβλική μορφή του πατέρα του Ανδρέα Γιακουμάκη υπήρξε σημείο αναφοράς στην τραγωδία αυτή που ξεπέρασε τα γεωγραφικά όρια της Κρήτης.

Χρόνια μετά, η δημοσιογράφος Ίνα Ταράντου συναντά τον Ανδρέα Γιακουμάκη για μια συνέντευξη με εντελώς διαφορετική προσέγγιση από την πεπατημένη. Η ίδια η δημοσιογράφος με ανάρτησή της στο facebook μιλά συγκλονισμένη για τη συνάντησή της με τον πατέρα του αδικοχαμένου Βαγγέλη και επισημαίνει: “από τη στιγμή που τον συνάντησα σταμάτησα να είμαι δημοσιογράφος”¨.

Αναφέρει πιο συγκεκριμένα:

“Είναι από τις στιγμές που κάποια πράγματα ξεπερνούν τον αρχικό σκοπό τους. Έτσι κι εγώ όταν συνάντησα στο Ρέθυμνο τον πατέρα του αδικοχαμένου Βαγγέλη Γιακουμακη, Ανδρέα, σταμάτησα να είμαι δημοσιογράφος. Δεν τον ρώτησα τίποτα για τον γιο του. Τον άφησα να με πάει όπου ήθελε. Και με πήγε. Στην ψηλή κορφή του βουνού οπου κάθεται και προσέχει τα πρόβατα του. Εκεί όπου συλλογαται. Ελεύθερα.

Και συλλογαται με όλες τις ανθρώπινες αξίες ψηλά, παρόλο που οι άνθρωποι τον πληγωσαν και του πήραν ο, τι πολυτιμότερο είχε. Συγκλονιστηκα από τη δύναμη του, τη στωικότητα του, την απλή αλλά τόσο καθαρή σκέψη του. Αλλά και ένιωσα. Όσο μου μιλούσε, ένιωθα. Τον βαθύ, βουβό πόνο του”.

Συγκλονιστικό όμως είναι και το απόσπασμα της συνέντευξης που η δημοσιογράφος ανάρτησε στον λογαριασμό της, όπου ο Ανδρέα Γιακουμάκης καταθέτει τις απόψεις του για έννοιες όπως η τιμιότητα, η ηθική, ο σεβασμός και η αξιοπρέπεια”

Η εκπομπή της Ίνας Ταράντου “Ζωή αλλιώς” με τη συνέντευξη του Ανδρέα Γιακουμάκη θα προβληθεί στις 17:00 το απόγευμα του Σαββάτου από την ΕΡΤ1.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πρώτη συνάντηση της «Παγκρήτιας Δικτύωσης για το Περιβάλλον» στο Πάνορμο Ρεθύμνου

Αρχές Μάρτη πραγματοποιήθηκε η πρώτη δια ζώσης συνάντηση της...

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...