Η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων – Το χθες, το σήμερα, το αύριο

Κανένα σχόλιο

Αν σκεφτεί κανείς από πού ξεκίνησε, πού έφτασε και τι προοπτικές ανοίγονται μπροστά της, θα συνειδητοποιήσει τον δυναμισμό που έχει αυτός ο τόπος, ο τόπος μας.

Πριν πολλά χρόνια, ο μόνος τηλεοπτικός σταθμός που υπήρχε τότε στα Χανιά ήταν η ΚΡΗΤΗ TV 1 και μέσα από τις εκπομπές της προπαγανδίστηκε η Τράπεζά μας.

Έντονες αμφιβολίες διασκεδάστηκαν από τα στελέχη της Τράπεζας εκείνη την εποχή που ήταν στα σπάργανά της.

"Sponsored links"

Εκτός από τον Μιχάλη τον Μαρακάκη που ήταν από την αρχή η ψυχή της Τράπεζας και ο μακαρίτης Παναγιώτης Κωστάκης, έδιναν μάχη καθημερινά για να εμπιστευτεί ο κόσμος το εγχείρημα.

Τις τηλεοπτικές εκπομπές υποστήριζα από το τηλεφωνικό κέντρο και εγώ αντικρούοντας τις λογής λογής απόψεις κάνοντας εμφανή την δική μου τοποθέτηση.

Έτσι, και παρά το ότι αρχικά είχε αναπτυχθεί μια τάση αντιπαράθεσης με την Παγκρήτια Τράπεζα, εδραιώθηκε η Χανιώτικη Τράπεζα και γνώρισε αλματώδη ανάπτυξη σε όλους τους τομείς.

Βασικός παράγοντας ανάπτυξης και στήριξης της τοπικής οικονομίας, είναι σίγουρο ότι βοηθά τα μέγιστα στην επιχειρηματικότητα των Χανίων και γενικότερα της Κρήτης.

Η πορεία της Τράπεζας επιβραβεύεται από τους Χανιώτες. Πειστήριο της εμπιστοσύνης τους είναι η διπλάσια ρευστότητα που έχει, στους σημερινούς δύσκολους καιρούς

Έχει εμφανώς στηρίξει και αναδείξει την ΒΙΟΧΥΜ, την ΑΒΕΑ, ενώ προχωρεί και εντός διμήνου υπολογίζεται να έχει έτοιμο για να λειτουργήσει το δεύτερο Βιοτεχνικό Πάρκο Χανίων στη Μαλάξα. Στήριξε και ανέδειξε την αρτοποιία Χιώτάςκης, αναμόρφωσε την ΒΙΟΧΥΜ, ενώ η ΑΒΕΑ έχει αναδειχθεί στη μεγαλύτερη πηρυνελαιουργία των Βαλκανίων.

Την Τράπεζα ενέπλεξε τελευταία η νέα δημοτική αρχή, χωρίς υπαιτιότητά της, σε μία άχαρη αντιπαράθεση για το οικόπεδο της ΑΒΕΑ. Ευχόμαστε και πιστεύομε, ο νέος Δήμαρχος να δει αυτό που συμβαίνει με τον βασικό αναπτυξιακό μοχλό του τόπου μας που στηρίζουν και ως συνέταιροι πάμπολλοι Χανιώτες και αντί αντιπαραθέσεων να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο συνεργασίας για το συμφέρον του τόπου και της Χανιώτικης κοινωνίας

Νίκος Αγγελάκης

"Sponsored links"

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις