14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Η ταινία “Θυμάσαι τη Ντόλυ Μπέλ;” του Εμίρ Κουστουρίτσα την Κυριακή στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων

Ημερομηνία:

Ο πολιτιστικός σύλλογος “ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΕΧΝΩΝ” συνεχίζοντας φέτος το χειμώνα το εξαιρετικό αφιέρωμα στον Βαλκανικό κινηματογράφο με τίτλο: “Εδώ είναι Βαλκάνια!” θα προβάλλει την Κυριακή, 9 Δεκεμβρίου 2018 σε δύο προβολές (στις 20.00μ.μ. και στις 22.00μ.μ.) στην αίθουσα του 2ου ορόφου του Πνευματικού Κέντρου Κρήτης (Ανδρέα Παπανδρέου 70, Χανιά) την καταπληκτική ταινία “Θυμάσαι τη Ντόλυ Μπέλ;” / Sjećaš li se Dolly Bell (1981), του πολυβραβευμένου και αγαπημένου στο ελληνικό κοινό Βαλκάνιου σκηνοθέτη Εμίρ Κουστουρίτσα.

Α’ προβολή: 20.00μ.μ.-22.00μ.μ.

Β’ προβολή: 22.00μ.μ.-24.00μ.μ.”Θυμάσαι τη Ντόλυ Μπέλ;” (1981), του Εμίρ Κουστουρίτσα

Σύνοψη: Ένας 16χρονος νέος αντιμετωπίζει τον έρωτα και πολλά άλλα προβλήματα σε μια επαρχιακή πόλη της Γιουγκοσλαβίας, στις αρχές της δεκαετίας του ’60.

Υπόθεση: Η ταινία τοποθετείται χρονικά σ’ ένα καλοκαίρι της δεκαετίας του 1960 σε μια από τις γειτονιές του Σαράγιεβο. Η πλοκή παρακολουθεί τις περιπέτειες ενός εφήβου που ονομάζεται Dino (Slavko Štimac). Παράλληλα με τη γοητεία που ασκεί μια ζωή που λάμπει μπροστά στα μάτια του στο τοπικό σινεμά και στο κέντρο νεότητας, ανάμεσα στ’ άλλα ο Ντίνο παρακολουθεί την ταινία “Europa di notte” του Alessandro Blasetti και ακούει το “24 Mila Baci” του Adriano Celentano. Την ίδια στιγμή παίρνει μια γεύση του κόσμου που απαρτίζεται από τοπικούς κακοποιούς και μικρούς εγκληματίες. Ωστόσο, όταν παρέχει καταφύγιο στην πόρνη “Dolly Bell”, για (Ljiljana Blagojević), ο κόσμος του γυρίζει ανάποδα καθώς την ερωτεύεται.

Ημερομηνία κυκλοφορίας στο σινεμά 2 Φεβρουαρίου 1984 (Ουγγαρία)

Σκηνοθέτης Εμίρ Κουστουρίτσα

Σενάριο Εμίρ Κουστουρίτσα, Abdulah Sidran

Ηθοποιοί Σλάβκο Στίματς, Μίρα Μπάνιατς, Ljiljana Blagojević, Slobodan Aligrudić, Pavle Vuisić, Nada Pani, Boro Stjepanović, Žika Ristić, Mirsad Zulić, Jasmin Celo

Υποψηφιότητες Χρυσός Λέων, ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Βραβεία Silver Lion – Best First Work

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...